Sport

Konjuh ispala u trećem kolu US Opena

Konjuh ispala u trećem kolu US Opena

Ana Konjuh, 14-godišnja dubrovačka tenisačica nije se uspijela kvalificirati u četvrtfinale juniorskog Grand Slam turnira US Open, koji se od 2. do 9. rujna igra u New Yorku.

Konjuh je u trećem kolu izgubila od 16-godišnje Njemice Antonie Lottner, treće juniorke svijeta i četvrte nositeljice turnira, s 4:6 7:6(4) 0:6.

Nakon što je izgubila prvi set, Ana je dobro otvorila drugi s breakom za 3:1, ali se Njemica vratila i dohvatila tie-break. Ana je u tie-breaku uspjela stvoriti razliku 4:1 te prednost održati do kraja. Baš kad se činilo da bi treći set mogao Ani donijeti još bolju igru, Ana je stala, a Njemica Lottner sa šest gemova u nizu prošla u četvrtfinale.

Konjuh je prethodno u drugom kolu odigrala sjajno protiv 14-godišnje Amerikanke Tornado Alicie Black, inače smatrane najvećom nadom američkog tenisa. Nakon što je Black osvojila prvi set sa 6:4, sve ostalo pripalo je mladoj Dubrovkinji. U drugom setu 6:2, u trećem 6:1 za trinaestu nositeljicu turnira.

Treba napomenuti kako je kiša, koja je dva dana padala u New Yorku, poremetila raspored i donijela Ani dva jaka meča u kratkom vremenskom rasponu. Moglo bi se reći da ju je gust raspored koštao boljeg plasmana.

Ana Konjuh prethodno je ispala i u paru s Karlovčankom Lekaj. Izgubile su cure od talijansko-turskog para Camilla Rosatello/Ipek Soylu, u dva seta 6:3 6:3.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist