Aktualno

KONCERTI U CRKVI SV. SPASA Pervan: Udovoljili smo željama i Begića i Nowaka

imperial chamber 00

Rektor crkve svetog Spasa don Ivica Pervan komentirao je za DuList koncerte klasične glazbe Imperial Orchestra u spomenutoj crkvi, a o čemu se u javnosti već nekoliko dana govori.

Naime, kako ističe, poljski glazbenik gospodin Pjoter Adam Nowak javio mu se sa zamolbom bi li on mogao koristiti crkvu Svetog Spasa za održavanje koncerata tijekom sezone.

-Objasnio sam mu da u toj crkvi već duži niz godina muzicira kvartet dubrovačkih glazbenika te da želim prvo s njima razgovarati i vidjeti koje su njihove potrebe i želje. Održao sam sastanak s voditeljem kvarteta gospodinom Slobodanom Begićem, kojemu sam iznio želje gospodina Nowaka. Gospodin Begić je iskazao interes za daljnjom suradnjom. Zamoljen je da izabere dane u tjednu u kojima bi njihov kvartet održavao koncerte u spomenutoj crkvi. Odabrali su tri dana u tjednu – ponedjeljak, srijedu i petak – i udovoljeno je njihovoj želji. Budući da je crkva ostale dane slobodna udovoljeno je i želji gospodina Nowaka da održava koncerte preostala četiri dana – istaknuo je u izjavi don Ivica Pervan.

Begić nastoji zaštititi orkestar
Podsjetimo, brojni Dubrovčani koji su nas nedavno kontaktirali, zgroženi su činjenicom da u crkvi sv. Spasa koncerte klasične glazbe izvode državljani trećih zemalja te svojim agresivnim i gerila marketingom zbunjuju javnost dovodeći sve u zabludu da se radi o Dubrovačkom simfonijskom orkestru.

Ravnatelj DSO-a Slobodan Begić za DuList je u utorak rekao da je upoznat je s ovom situacijom te danima nastoji zaštititi Orkestar budući da su glazbenici izgubili mjesto za ljetno muziciranje. No, najveći je problem u tome što u svom nazivu ovi glazbenici koriste ime Dubrovnika, iako s njim nemaju nikakve veze, što itekako narušava ugled našeg Orkestra.

Pročitajte još

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist