Kultura

KONCERT U CATANIJI ‘Brava’ za našu pijanisticu Ivanu Mariju Vidović

-Zatečeni lavom Etne, spektaklom kakvog dosad nisam vidjela, pomalo se vraćamo doma. Sve je kasnilo zbog tog gorostasnog fenomena – ispričala je puna dojmova naša proslavljena pijanistica Ivana Marija Vidović nakon gostovanja u Italiji. Dojmovi su, osim ponovnom erupcijom slavnog talijanskog vulkana, prisutni i zbog izvrsnog koncerta ‘Sonidos de España’ kojeg je održala u Teatru Sangiorgi Catania, uz maestra Pascuala Cabanesa.
-Koncert je bio meni vrlo drag i poseban, uokviren lavom Etne koja Cataniji daje najposebniji pečat na svijetu! Zahvaljujem organizatorima krasnog koncerta u kazalištu Sangiorgi, katalanskom dirigentu i sjajnom orkestru Camerata Strumentale Siciliana. Također zahvaljujem na potpori i izdavačkoj kući Akkuaria koja redovito izdaje moje stihove i eseje – naglasila je naša pijanistica nakon impresivnog koncerta.
Da je večer bila iznimna, dokazuje i dugotrajni aplauz kojim su počašćeni, a prepuna dvorana umjetnicu je ispratila euforičnim uzvicima: ‘Brava!’. Osim publike, biranim riječima o našoj umjetnici pisali su i kritičari. Tako će za Associazione Akkuaria Valentina Giua, među ostalim, zapisati: ‘…Magična poetska atmosfera zadržala se i se izvan vremena i mjesta gdje je nastajala jedinstvena umjetnička forma. Potvrda je ovo iznimne kvalitete koju Ivana Marija Vidović nosi iz svog rodnog grada u svijet, iznova i iznova.’

Pročitajte još

‘JASLICE U GALERIJI’ Vesela blagdanska atmosfera u Umjetničkoj galeriji

Dulist

KAZALIŠNA DRUŽINA KOLARIN ‘Mare Fjočica’ stiže na Veliku scenu!

Dulist

‘Candide ili optimizam’ s nominacijom za Zlatni studio

Dulist