Kultura

KOLEGE ISPRATILE MILATA U MIROVINU ‘Hvala mu za sve ove godine koje je posvetio Orkestru!’

KOLEGE ISPRATILE MILATA U MIROVINU 'Hvala mu za sve ove godine koje je posvetio Orkestru!'

Djelatnici i kolege iz Dubrovačkog simfonijskog orkestra ovog su petka u mirovinu ispratili dugogodišnjeg ravnatelja Damira Milata.

-Hvala mu za sve ove godine koje je posvetio Orkestru! Vjerujemo da će svojom energijom i nezaustavljivim duhom uz glazbu uživati u mirovini – istaknuli su u objavi.

Akademski glazbenik kontrabasist i ekonomist, zaposlen je u Orkestru od 1987. godine. Bio je prvi sindikalni povjerenik od samostalnosti RH, član upravnog vijeća, vršitelj dužnosti ravnatelja 1999. godine, ravnatelj od 2000.-2004. te ponovno od 2012. do danas. Tijekom svoje karijere kao ravnatelj DSO-a uspješno vodi više glazbenih programa i festivala: Festival rane glazbe, Međunarodni seminar orkestralnog dirigiranja ‘Lovro pl. Matačić’, Dubrovačko glazbeno proljeće, Barokni ciklus Orlando Furioso, Međunarodni festival opernih arija ‘Tino Pattiera’, Međunarodni glazbeni festival ‘Dubrovnik u pozno ljeto’, Stradun Classic i Jesenji glazbeni moskar.

Za vrijeme mandata ravnatelja, DSO-u je 2015., dodijeljena nagrada Dubrovačko-neretvanske županije i Orlando Grand Prix na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Također, za njegova mandata u orkestru je održano više međunarodnih audicija, kupljeno je i obnovljeno više instrumenata te proširena programska djelatnost. Ostvarene su i suradnje s brojnim uglednim dirigentima i solistima iz cijeloga svijeta. Posebno se ističu kvalitetna video snimanja koja su sada dostupna na web stranici i Youtube kanalu DSO-a te raznim televizijskim programima, naveli su u objavi.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist