Sport

KOJI POLITIČKI POTEZ! Jadran HN protiv Jadrana ST igra nama u blizini. Evo kako je Trebinje dobilo domaćinstvo Lige prvaka

trebinje4

U travnju prošle godine priopćeno je da Trebinje ima zatvoreni bazen te se, kako su pisali iz Trebinje Danas, radilo o jednom od najvećih investicijskih projekata u tom gradu u posljednjih desetak godina. A nedugo nakon otvaranja na njemu se već igra veliko sportsko natjecanje.

Naime, Jadran Herceg Novi prijavljuje upravo trebinjski bazen kao svoj domaći teren te se tamo igraju utakmice Lige prvaka skupine C. Tamo će se 7. listopada odigrati susret između dva Jadrana, onog iz Herceg Novog i iz Splita.

Plivački vaterpolo klub Jadran ove će jeseni igrati utakmice Lige prvaka na zatvorenom bazenu ‘Banje’ u Trebinju, priopćeno je na konferenciji za novinare, piše Boka News.

Predsjednik Jadrana HN Boro Lučić zahvalio je na pruženoj logistici i ustupanju bazena.

– Na ovaj način naš klub, koji postoji sto godina, pomoći će promociji vodenih sportova u ovom gradu i u BiH. Važno je da se ovakvi sportovi razvijaju i u Trebinju, s obzirom na to da su u blizini gradovi koji su dali velike vaterpolo klubove poput Jadrana, Primorca i Juga, te je logično da se Trebinje pozicionira kao budući vaterpolo i plivački centar – rekao je Lučić i zahvalio čelnicima Trebinja, Hidroelektrane i Općine Herceg Novi na podršci i razumijevanju.

Direktor Hidroelektrana na Trebišnjici Gordan Mišeljić istaknuo je kako nova suradnja već pokazuje da investicija izgradnje zatvorenog bazena ‘Banje’ nije bila uzaludna.

Vaterpolisti Jadrana HN nalaze se u grupi C Lige prvaka s mađarskim klubom Ferencvárosi Torna te splitskim Jadranom, pobjednikom skupine A.

Pročitajte još

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Prvo mjesto osvojili Frano Mozara i Iva Strnad

Dulist

Barakude će prvu utakmicu odigrati u nedjelju sa Crnom Gorom

Dulist

KAKAV SPEKTAKL U PARIZU! Giovanni Cernogoraz i Barbara Matić nosili hrvatsku zastavu

Dulist