Crna kronika

Kod 49-godišnjaka u Cavtatu pronašli marihuanu i tri amfore

marihuana00

Policija je pretragom kuće u Cavtatu pronašla marihuanu kod 49-godišnjaka. Također, kod njega su pronašli su i tri amfore.

-Temeljem prethodno prikupljenih operativnih informacija, policijski službenici Službe kriminalističke policije obavili su pretragu obiteljske kuće u Cavtatu, koju koristi 49-godišnji hrvatski državljanin i pronašli zasađenu indijsku konoplju i sušenu marihuanu – istaknuli su iz policije u priopćenju.

Pronađeno, je i uz potvrdu oduzeto ukupno 332 grama marihuane i 12 stabljika indijske konoplje visine od 74-191 cm koje su bile posađene u neposrednoj blizini kuće. Pretraga je obavljena temeljem naredbe Općinskog suda u Dubrovniku. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni drogu sadio, sušio i pripremamo kako bi je dalje preprodavao krajnjim korisnicima, odnosno konzumentima.

Osim droge, u spavaćoj sobi su pronađene tri amfore koje se smatraju zaštićenim kulturnim dobrom, a za koje je utvrđeno kako ih je osumnjičeni izronio iz mora.

-Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama i kazneno djelo nedozvoljenog obavljanja istraživačkih radova i prisvajanje kulturnog dobra, osumnjičeni 49-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske – naveli su.

Pročitajte još

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist