Sport

KOBEŠĆAK NAKON TRIJUMFA ‘Ključ pobjede bila je odlična obrana na čelu s Bijačem’

KOBEŠĆAK NAKON TRIJUMFA 'Ključ pobjede bila je odlična obrana na čelu s Bijačem'

Napravili smo dobar korak prema Final 8 završnom turniru u Genovi. Dižemo se i dalje u formi. Funkcionirala je obrana na čelu s Bijačem i tu smo ostvarili ključnu prednost u utakmici – izjavio je nakon pobjede Juga nad Bresciom (10:7) u srijedu navečer trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

-Čim je pobjeda ostvarena, znači da su igrači ostvarili većinu planiranog. Plivački smo bili solidni, premda ne i pretjerano pokretni, vidjelo se da je važnost utakmice izbila malo zraka iz pluća igrača – dodao je Kobešćak, koji smatra kako je momčad najviše napredovala u igri u obrani.

-Mi uvijek zabijemo desetak golova. Obrana, koja nam je bila problem u prvom dijelu sezone, popravila se pa smo sigurniji, čak i kad nas ne ide u napadu – istaknuo je Kobešćak te dodao kako je kriterij suđenja u Gružu u srijedu navečer ‘varirao’.

Jugov strateg smatra kako bi svaki bod iz Barcelone u idućem kolu zasigurno otvorio vrata Final 8 završnog turnira.

-Jako dugo smo se pripremali za ovu utakmicu jer smo znali da nam je jako važna. S ovom pobjedom napravili smo velik korak prema Genovi i Final 8. Važnije od bodova je što igramo sve bolje i bolje te ako ovako nastavimo, a pođemo u Genovu, imat ćemo tamo što za reći – istaknuo je igrač Juga Hrvoje Benić.

-Imali smo pritisak na leđima u početku, ali kako je utakmica odmicala riješili smo ga se te smo odigrali kako znamo i osvojili uvjerljivo tri boda – rekao je Benić, dodavši kako i dalje treba razmišljati utakmicu po utakmicu.

-Barcelona je sljedeća, sigurno jedno od najtežih gostovanja, ali pokušat ćemo pobijediti i osvojiti drugo mjesto – dodao je Benić.

-Ovo nam je bila baš teška utakmica, s velikim presingom. Vidjelo se u prvoj četvrtini da smo krenuli malo u grču, ali smo pokazali da smo kvalitetnija momčad. Drago mi je da se dižemo iz utakmice u utakmicu. Trenutno smo u najboljoj formi ove sezone, a nadam se da ćemo se još dizati, kako bismo na Final 8 bili u najboljoj mogućoj situaciji – istaknuo je Jugov centar Luka Lončar.

-Najviše smo napredovali u obranu. Držali smo ih na pet golova do dvije minute prije kraja utakmice. S tim moramo nastaviti jer obrana donosi trofeje. Kad je obrana odlična onda nesigurnosti u napadu ne dolaze na naplatu kao prije, kad bi nam se uvukla nervoza zbog gola iz neke rekontre – smatra Lončar.

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist