DuList IN

Klape otvaraju Festu 2013.

Klape otvaraju Festu 2013.

Tradicionalna manifestacija Festa 2013., koja se ove godine održava od 24. siječnja do 2. veljače, dubrovačkoj javnosti ponudit će nekoliko iznimnih glazbenih i gastro-enoloških događaja od kojih svakako valja izdvojiti Festu od klapa.

– Ove godine vraćamo se u Kazalište Marina Držića u kojem će na Festi od klapa nastupiti njih čak 13 županijskih i jedna iz Mostara. Ovo će biti sjajan početak, kako bi naše klape Dubrovčanima pokazale sve što znaju. Nastupit će klape Staglin iz Slanog, Kurenat s Mljeta, Krš iz Mostara, Kaše, Fortuna, Mareta, FA Linđo, Skontradura, Atlant, Maestral i Amfora iz Dubrovnika te Oštro iz Konavala, Ragusavecchia iz Cavtata i Subrenum iz Župe dubrovačke – izjavila je umjetnička voditeljica Feste Darija Mikulandra Žanetić.

 
Posebno je istaknula mladu klapu Kaše, apsolutne pobjednike Omiša koji su proslavili petu obljetnicu, a koji će uz nastup na Festi od klapa održati i poseban besplatan koncert u nedjelju, 27. siječnja u crkvi svetog Vlaha za građane Dubrovnika.

– Nezaobilazan dio Feste je i tradicionalno grličanje, blagoslov grla, kada don Toma Lučić posebno otvori crkvu svetog Vlaha za sve izvođače. To je nešto čemu se svi neizmjerno veselimo u tjednu prije Svetog Vlaha. Pozivamo sve sugrađane da se pridruže u četvrtak, 24. siječnja u 19 sati, dakle sat vremena prije početka Feste od klapa – kazala je Mikulandra Žanetić.

 

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Igor Barberić i Ivana Kindl osvojili prvo mjesto, Mihovil Španja srca Hrvatske

Dulist

Plesni studio Lazareti ostvario nove uspjehe na prestižnom natjecanju!

Dulist

FINALE ZVIJEZDE PJEVAJU Podržite Mihija svojim glasom!

Dulist