Prirodoslovni muzej Dubrovnik i jutros je bio mjestom okupljanja djece koja su se u sklopu festivala „Čovjek na Zemlji“ susreli s radionicom „Slow Food – istraživanje okusa“.
Tema s kojom su ih upoznavali voditelji Slow Food Dubrovnik i muzejska pedagoginja Katarina Ivanišin Kardum bila je jabuka, njen okus, miris, oblik, boje i sve što može ponuditi ljudskim osjetilima i mašti.
Festivalske radionice se nastavljaju poslijepodnevnom izradom prirodne kozmetike koju, ovaj put za odrasle vodi Ivana Lovrić (ZMAG), a u 18:30 predavanje o Slow Foodu održat će Ivo Kara Pešić nakon čega slijedi projekcija filma „Terra Madre Ljudi“ (Paolo Casalis i Stefano Scarafia, 2008., 16').
Večerašnji program u 20 sati seli u Kino Slobodu gdje će biti projekcija filma „HRANA d.o.o – FOOD Inc.“ (Robert Kenner, 2009., 93').
PROGRAM
PETAK, 30. RUJNA SUBOTA, 1. LISTOPADA |