Zanimljivosti

KAD STRANCI PIŠU O NAMA Sjajne reportaže i zanimljiva prezentacija za mlade

Dubrovnik u medijima Naslovna

Turistička zajednica svake godine u suradnji s inozemnim predstavništvima iz sustava HTZ-a, kao i samostalno ugošćuje novinare i TV ekipe iz cijeloga svijeta, posebice intenzivno razdoblje je proljeće i jesen.

Krajem ožujka objavljena su i dva sjajna članka o Dubrovniku u prestižnim magazinima, britanskom Harrods Travel magazinu, izdanje Spring Summer 2016., te nizozemskom magazinu „Elegance“. Proteklog tjedna u našem gradu boravili su fancuski novinari , održana je i prezentacija u TIC Pile za dvadesetak stdenata turizma iz Barcelone, a ovih dana na studijskom putovanju borave i agenti iz Irana. Do kraja travnja ukupno ćemo ugostiti dvadeset i pet novinarskih i studijskih grupa među kojim očekujemo više TV kuća iz Estonije, Japana, novinare iz Litve, Švedske, Velike Britanije, MICE agente iz Indije i brojne druge.

Svake godine, prestižna londonska robna kuća Harrods objavljuje niz kataloga i brošura, te Harrods Travel magazine. Sve edicije dostupne su na web-stranici harrods.com , kao i na mobilnim uređajima. U izdanju „Harrods Travel“, za proljeće i ljeto 2016. se nalazi tekst o Dubrovniku autorice Joely Carey. Tekst je naslovljen „Wonderwall“ , a u njemu se pretplatnicima magazina preporučuje šetnja zidinama, hotel Excelsior, Restoran Proto, dva bara na Buži, naravno sve uz prekrasne fotografije.

Nizozemska novinarka i glavna urednica Lyke Anne Lemnens boravila je u Dubrovniku početkom rujna 2015. odine, a reportaža pripremljena tijekom te posjete objavljena je krajem ožujka u magazinu „Elegance“ koji se izdaje šest puta godišnje u nakladi od 55 tisuća primjeraka i obrađuej „lifestyle i travel“ teme. Posjeta ove ugledne novinarke rezultat je suradnje Predstavništva za Benelux HTZ-a , te avio-kompanije Easy Jet , koja od prošle godine leti iz Amsterdama izravno za Dubrovnik. Objavljivanje reportaže u proljetnom broju magazina „Elegance“ doprinijet će daljnjoj promociji našeg grada, kao i izravne linije za predstojeće ljeto.

Jučer, u petak 8.travnja u TIC Pile upriličena je prezentacija za dvadesetak studenata turizma iz Barcelone – Universitat Ramon Llull,Facultat turisme i direccio hotelera Sant Ignasi, pod vodstvom prof.Emili Valdero. Putovanje je zamišljeno kao akademsko i profesionalno iskustvo upoznavanja uspješne turističke destinacije s aspekta upravljanja destinacijom i djelatnosti turističke zajednice.

Ovog tjedna u posjetu Dubrovačko- neretvanskoj županiji boravili su i francuski novinari Aymeric Renou, koji radi za dnevnu novinu „Le Parisien“ i Sophie Cousin , novinarka ženskog lifestyle mjesečnika „Biba“ namijenjenog populaciji dobi od 25.-35 godina, koji su za vrijeme svoj boravka posjetili Dubrovnik otok Mljet , ali i iskušali vožnju snažnim motorima „chopperima“ do vidikovca u Majkovima zahvaljujući agenciji Gulliver Travel i njihovom programu „Easy Ride“.

Objave u medijima koje su nastale kao rezultat studijskih putovanja novinara svakako će doprinijeti promociji Hrvatske , posebno Dubrovnika već i ranije poznatom i prepoznatog po svojoj ljepoti i turističkoj ponudi na svjetskim turistički tržištima., ali u zadnje vrijeme snažno afirmiranog kao destinacija filmskih snimanja.

Pročitajte još

More u Hrvatskoj postiglo rekordnu temperaturu od 29,7 stupnjeva

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1806. U rodnom Dubrovniku umro prosvjetiteljski pisac Tomo Bassegli

Dulist

Goran Milić oduševljen cijenama u kafiću u Slanome

Dulist