Sport

JUGAŠI NAJAVILI BRESCIU ‘Pobjedom bismo zakoračili na Final 8’

JUGAŠI NAJAVILI BRESCIU 'Pobjedom bismo zakoračili na Final 8'

Bez obzira na rezultat utakmice u srijedu, ostaje do kraja borba za četvrto mjesto koje vodi na završni turnir. Pobjedom protiv Brescie zakoračili bismo na Final 8, a s porazom bi bilo jako teško jer bi morali ostvariti sve četiri pobjede do kraja natjecanja u skupini – istaknuo je trener Jug Croatia osiguranja Vjekoslav Kobešćak na konferenciji za medije u ponedjeljak ujutro uoči utakmice 10. kola A skupine LEN Lige prvaka protiv talijanske Brescie, koja se na bazenu u Gružu igra u srijedu 14. ožujka od 18.30 sati.

Svaka sljedeća utakmica je ključna pa tako i ova. Ali samo nju gledamo. S pobjedom se nećemo kvalificirati, ali bismo sebi puno olakšali. Već dva i pol mjeseca forma nam je u konstantnom rastu, a to je vrlo je važno nastaviti. Čeka nas teška utakmica, kao što je svaka u Ligi prvaka, vrlo teška i neizvjesna, i u Gružu i na strani. Nadamo se da nećemo ponoviti greške iz prve utakmice, prije svega iz prve dvije četvrtine, kad smo igrali izuzetno loš vaterpolo, a kasnije nismo uspjeli doći do dobrog rezultata – izjavio je Kobešćak.

-Vrlo su iskusna momčad i tako igraju. Ti su igrači u svojoj karijeri prošli sve i uvijek su spremni na ovakve utakmice. Nemaju širinu kao Olympiakos ili Barceloneta, ali s iskustvom jako dobro kontroliraju većinu utakmice. Tako su igrali i protiv nas. Imaju od svega pomalo. Od individualnih kontranapada, vrlo dobre i jake obrane, do odlične bekovske linije i trenutno najboljeg talijanskog vratara. Mogu igrati vrlo kvalitetnu zonu, a ako se na nju ne krene postaje vrlo frustrirajuća za protivnika. Imaju izvrstan centarski par, Muslima i Vukčevića, i na toj su poziciji najviše napredovali u odnosu na prošlu sezonu – smatra Kobešćak.

-Sve momčadi osim Olympiakosa su na svom bazenu izgubile po neki bod, a tako i mi. Dobra računica za Final 8 bi bila kad ne bismo kod kuće izgubili bodove – mišljenja je Kobešćak, koji je dodao kako Loren Fatović vuče ozljedu još iz utakmice s OSC-om u Bidmpešti, dok su ostali zdravi.

-Dobro smo trenirali i odradili protekle utakmice, a još smo uvježbali neke detalje koje smo dogovarali za Bresciu. Nadam se da ćemo svi biti zdravi, a ova dva dana iskoristit ćemo za dodatnu analizu. Vjerujem da ćemo u srijedu biti pravi, a sigurno da će nam trebati utakmica na sto posto naših mogućnosti kako bismo pobijedili -rekao je Jugov vratar i kapetan Marko Bijač.

-Moramo popraviti ulazak u utakmicu te agresivnost i koncentraciju u obrani. Moramo se maksimalno potrošiti za zaustaviti njihove opasne strane. Kaznit će vrlo brzo i najmanju grešku. U tome leži ključ uspjeha protiv kvalitetne i iskusne momčadi u kojoj je većina igrača dugo godina na okupu. U Brescii je dosuđeno 36 isključenja, što je iznimno teško za obranu jer ne možeš uhvatiti ritam kad se braniš i ‘čupaš’ s igračem manje. Nije lako igrati takve utakmice. Na to ne možemo utjecati, već se moramo mentalno spremiti za što bolji ulazak u meč, odnosno da ostanemo s glavom ‘unutra’ kako god se kretao rezultat. Vjerujem da će biti dovoljno za pobjedu ako damo svoj maksimum – ističe Bijač.

-Ne trebamo se opterećivati bodovnim računicama. U glavi nam mora biti Brescia, koja je za nas prva i posljednja utakmica. Jedino tako možemo do Barcelone – zaključio je Bijač.

Jug CO trenutno sa 16 bodova drži 5. mjesto u A skupini LEN Lige prvaka, dok je Brescia treća sa 17 bodova.

Pročitajte još

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist