Sport

JUGAŠI IGRAJU KUP Kobešćak: Najvažniji je plasman na Final four

jug partizan kobescak 070315 3

Večeras, turnirima u Splitu i Šibeniku kreću kvalifikacije Kupa Hrvatske. Splitsku će skupinu u 18 sati otvoriti utakmica POŠK-a i Primorja dok će Jug CO u 19.30 sati igrati s Medveščakom.

Svoja očekivanja od turnira, neposredno prije odlaska u Split, za službenu stranicu VK Juga prenio je trener Vjekoslav Kobešćak.

Što očekujete od momčadi na predstojećem turniru?
– Primorje i mi smo svakako favoriti za prolaz dalje, ali to moramo pokazati u bazenu. Nismo imali utakmica ovog tjedna tako da ćemo splitski turnir provati iskoristiti za uigravanje za ono što nas čeka nakon njega, a to je početak Eurolige i dva derbija u Regionalnoj ligi.

Hoćete li dozirati nastupe pojedinih igrača obzirom da se igraju tri utakmice u nepuna 24 sata?
– To ćemo vidjeti kad počne utakmica. Ne očekujem da ćemo protiv POŠK-a biti dominantni kao što smo bili u Gružu jer vraćaju im se Bebić i Ćorušić koji su im najbolji igrači, a niti onih dvadeset golova razlike nije realno stanje. Kod mene igraju svi, tako će biti i tijekom sezone, a sama utakmica će pokazati tko će igrati više, a tko manje.

Primorje? Prva velika utakmica sezone. Imate li saznanja o tome hoće li njihov ponajbolji igrač Cosmin Radu biti u momčadi nakon ozljede?
– Ne gledamo puno na utakmicu s Primorjem na ovom turniru niti spremamo neku specifičnu igru jer nas puno važnija utakmica protiv njih očekuje za sedam dana kada nam dolaze u Gruž. Ponavljam, najvažnije je plasirati se na Final four.

Pročitajte još

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist