Sport

Jug odnio pobjedu nad Jadranom!

Jug odnio pobjedu nad Jadranom!

Na večerašnjem gostovanju u Herceg Novom Jug pobijedio Jadran sa 14:5, te su time nakon 5. Kola Triglav Jadranske vaterpolske lige prvaci na maksimalnom učinku od 5 pobjeda.

Po prvi put gostovali su na Škveru, otvorenom plivalištu u Herceg Novom. Ivović je postigao prva tri pogotka, zatim su ga slijedili Bošković i Bijač, koji je u prvoj četvrtini imao tri obrane, ukupno pet u prve dvije četvrtine, da bi ga zamijenio Nižić.

Domaćin je vodio 1:0 iz peterca te izjednačio na 2:2, zatim je Jug nanizao osam pogodaka. Dvije minute prije kraja treće četvrtine isključen je iz igre jugov centar Pavlović, zbog nesportskog ponašanja.

Aleksandar Radović nije igrao za Jadran ovaj put, zbog ozljede.

Jadran: Ščepanović (8 obrana), Snayder, Giga, Tešanović (1), Vidović, Brkić, Baničević (1), Sarić, Latinović, Brajović, Pasuljević (1), Tomašević (1), Popadić, Krizman (1).
Jug: Bijač (5 obrana), Vranješ, Bošković (2), Janović (1), Joković (4), Azevedo (2), Marković, Bušlje (1), Karač, Benić, Ivović (4), Macan, Pavlović, Nižić (3 obrane).

 
Ostatak kola igra se u subotu, 20. listopada. To je prva europska domaća utakmica, kad stižu Švicarci iz Kreuzlingena. Utakmica će imati i humanitarni karakter – prikupljaju se sredstva za oporavak jugaša Marijana Ogreste Ogija. Uoči ove utakmice snage će odmjeriti mlađi kadeti i kadeti Juga, dvije iznimno uspješne generacije našeg kluba.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist