Sport

“Još uvijek smo bolja momčad od Primorja”

Miho Bošković

Vaterpolist Juga i osvajač zlatne medalje s posljednjih Olimpijskih igara u Londonu Miho Bošković proglašen je za najboljeg vaterpolista Europe, pa time i svijeta, prema izboru Europske plivačke federacije (LEN). Razgovarali smo s Mihom poslije Jugovog poraza od Primorja EB u vrućoj atmosferi riječke Kantride.

S kakvim dojmovima ste se vratili iz Rijeke? Momčad Primorja nadigrala Vas je posebno u prvoj četvrtini?
– Imali smo loš ulaz u utakmicu i kad smo počeli igrati dobro nismo ga uspjeli nadoknaditi. Najviše je nedostajalo agresivnosti. Možda smo upali u atmosferu, pa nismo dobro reagirali kao momčad. Zakazali smo u toj prvoj četvrtini, kasnije smo se vadili, ali nismo uspjeli. Po prikazanom možemo biti zadovoljni, jer je rezultat mogao biti puno gori. Na kraju još moramo biti zadovoljni rezultatom s obzirom kako je tekla utakmica. Siguran sam da će nam ta utakmica biti pouka, pogotovo za utakmicu u Kupu koja nam predstoji u Zagrebu. Još ćemo s njima igrati u drugom dijelu i vjerujem da, ako budemo u formi i ako budemo igrali onako kakvu momčad imamo, možemo nadoknaditi ta dva gola razlike.

Čini se kao da su Primorjaši u utakmicu ušli 'napaljeni', a Jug potpuno bezvoljno?
– Igrali smo dosta mlako, nismo bili dovoljno agresivni. Nakon tog šoka smo se dizali, ali opet primili nekoliko glupih golova. Sve u svemu, zasluženo su pobijedili, bili su bolji, a imali su i fantastičnu atmosferu. Ova igra i rezultat su nam velika opomena na početku sezone, jer Primorje je dobra ekipa i ako mi nismo u odličnoj formi, raspoloženi i agresivni, što nam je najviše nedostajalo, možemo s njima imati dosta problema. Nadam se da ćemo im uzvratiti u Zagrebu na Kupu, što će nam biti jako bitno jer je riječ o izravnoj borbi za trofej. Očekujem da ćemo u drugom dijelu prvenstva uspjeti, kao i oni, napuniti bazen i onda se zaista ne bojim da nećemo nadoknaditi razliku i izboriti 'jedinicu' pred doigravanje.
 
Puno prostora za napredak
 
Po Vama je, bez obzira na poraz, Jug još uvijek bolja momčad od Primorja?
– Apsolutno. Bolji ne mora uvijek pobijediti i to se puno puta pokazalo. Ponekad agresivnija i požrtvovnija momčad, koja više želi pobjedu i više stišće, može nadoknaditi razliku u kvaliteti. Vrlo često je to u finalima i presudan faktor. Imamo jako puno prostora za napredak, i dok ne dođemo do prave razine i igre, a takve utakmice nam tek predstoje, ne želim o Primorju ništa više pričati.

Kako komentirate igru Vaših bivših suigrača – Sandra Sukna, Paula Obradovića i Frana Vićana?
– Igrali su prilično dobro. Neke stvari smo uspjeli neutralizirati. Oni su im zaista dobra pojačanja, ali osobno se ne bih previše bavio njima, nego nama. Jer mi zaista imamo neke stvari koje moramo i želimo popraviti. Kad ih popravimo, neće biti problema, tko god je s druge strane.

Niste davno igrali u ambijentu rasprodanih tribina. Na Kantridi se tražila stolica više, nešto o čemu zasad u Jugu možete nažalost samo sanjati?
– U ovom trenutku je to tako. Riječ je o velikom derbiju dvije najbolje klupske momčadi na svijetu. Vjerujem da ćemo i mi u svakoj utakmici s njima u Dubrovniku uspjeti napuniti tribine Gruža. To je tek u ožujku, a dotad imamo susret u Kupu u Zagrebu. Ovaj put smo dopustili da nas iznenade, ako ne uđemo agresivno kao oni, ili više, onda ćemo imati problema sigurno i u finalu Kupa.

Nakon ovog poraza puhat ćete i na hladno?
– Pametnoj momčadi jedan poraz uvijek dobro dođe ako rezultira nekim poukama. Nadao sam se da ćemo pouke izvući još iz poraza na Korčuli, a u Rijeci se dogodila dosta slična situacija. Dobro je da se sve dogodilo na početku i bit ćemo pametni kako bismo ispravili greške i bolje ušli u predstojeće utakmice.

Što je Miho Bošković izjavio na temu odmora od reprezentacije te što mu znači titula najboljeg vaterpolista Europe pročitajte u novom broju duLista koji se od srijede nalazi u prodaji.

Pročitajte još

Iva Oberan osvojila broncu na Grand Slamu u Dushanbeu!

Dulist

SUTRA NA STADIONU LAPAD Ragbi klub Dubrovnik VS. Dorchester RFC

Dulist

Ana Petković dupla državna prvakinja!

Dulist