Kultura

Jeste li poslušali novu pjesmu klape Kaše ‘Ti si moja sudbina’?

kase 1

Dubrovačka klapa Kaše objavljuje novi singl, u izdanju Scardone, pod nazivom ‘Ti si moja sudbina’.

Novu pjesmu izvest će 21. srpnja u Kaštel Kambelovcu na Kaštelanskom điru, natjecateljskoj večeri festivala Večeri dalmatinske pisme.

Glazbu, kao i uvijek, potpisuje Vicko Dragojević, stihove je napisao jedan od najvećih hrvatskih autora Krste Juras, Hrvoje Domazet bio je zadužen za snimanje i miksanje pjesme, a redatelj spota bio je Dominik Miljak. U promotivnom videu sudjelovali su dubrovački turisti koji su na Stradunu i zidinama, zajedno s klapom otpjevali riječi pjesme. Dragojević i Domazet također su bili zaduženi za aranžman.

-Prvi singl ovoga ljeta je tu. Nadamo se kako imamo pravu ljetnu, veselu pjesmu koja će se pjevati diljem Dalmacije. Ovom pjesmom započeli smo suradnju s velikim Krstom Jurasom, za kojim su desetljeća svima znanih hitova i pjesama koje su pjevale sve generacije! Prilikom snimanja spota odlučili smo u sve uključiti turiste iz cijeloga svijeta, i oni su to objeručke prihvatili. Tako su s nama pjevali i Colleen McCallum, Victoria Tu i Felix Lui, kao i Ryan i Alexis Diehl, turisti iz čitavog svijeta koji su se uhvatili u koštac s izgovorom riječi. Bilo je jako veselo, i vjerujemo kako su iz Dubrovnik ponijeli uspomenu za cijeli život – rekao je Dragojvić.

Sa svojim novim singlom, osim u Kaštel Kambelovcu, Kaše će nastupiti i na Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku.

Inače, klapa Kaše osvojila je treću nagradu žirija za pjesmu “Miholjice”, koju je na stihove Ive Vojnovića skladao Vicko Dragojević, na Večeri novih skladbi Festivala dalmatinskih klapa u Omišu.

 

Pročitajte još

Dubrovačka baština otvara izložbu dubrovačkog kolekcionara Avda Ćimića

Dulist

Violončelistica Monika Leskovar održala radionicu za mlade glazbenike u Dubrovniku

Dulist

KREŠIMIR DOLENČIĆ Ekvinocijo posvećujem svom učitelju Jošku Juvančiću – Jupi

Ivana Mijić Vulinović