Aktualno

Jelčić opet po HDZ-u

Na početku sjednice Županijske skupštine županijski vijećnici prihvatili su izmjene Dnevnog reda na koji je uvrštena i odluka o davanju suglasnosti Općoj bolnici Dubrovnik za početak investicije na uređenju odjela za palijativnu skrb i produženo liječenje te za nabavku medicinskog uređaja digitalna radiografija s dijaskopijom.

Primjedbe na zapisnik s prošle sjednice imao je SDP-ov Petar Jelčić, koji je tražio da se u zapisniku ispravi njegova izjava:

– Rekao sam da je utvrđena samo kap u moru oko crnih fondova, pljački i krađa u HDZ-u, a vi ste i dalje u koaliciji s Dobroslavićem, Matušićem i Marijom Vučković – istaknuo je Jelčić.

Na sjednici je ponovno bilo riječi i o prometnoj povezanosti Dubrovačko-neretvanske županije, izgradnji pelješkog mosta i centra za gospodarenje otpadom.

Nezavisni vijećnik Hrvoje Pešel podijelio je vijećnicima prijedlog udruge Dubrovnik Regija, u kojem se traži posebni status dubrovačke regije unutar Republike Hrvatske i EU.

Pešel je također predložio da se nedavno preminulom dubrovačkom branitelju Janu Wijbrandu 'Wibu' Hopinku dodijeli domovnica.

– Iako je bio oženjen Hrvaticom, još uvijek nije dobio domovnicu. Pokrećemo inicijativu da se službeno, putem resornog ministarstva, izda domovnica – istaknuo je Pešel.

Odmah na početku zasjedanja Županijske skupštine SDP-ova vijećnica Kristina Ćurćija tražila je s obzirom da je klub SDP-a dobio dopis o nepravilnostima u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Pločama, da se uvrsti još jedna točka na dnevni red i to, kako je kazala o nezakonito imenovanim članovima školskog odbora, s obzirom da dosadašnjim članovima nije istekao mandat.
 
Vijećnici su odlučili točku prebaciti na sljedeću Županijsku skupštinu, a zamjenica župana Marija Vučković kazala je kako je Županija obaviještena o svemu, te kako je ravnateljica te škole tražila raspuštanje školskog odbora od državne uprave, i to zbog dva člana školskog odbora koje imenuje nastavničko vijeće.
-Školu je posjetila prosvjetna inspekcija i utvrdila  da nepravilnosti ne postoje- istaknula je Vučković.
 

Pročitajte još

Psihologinja Nanda Kalafatović: OK je ne biti OK u ovakvoj situaciji

Iva Dedo

DUBROVČANI O GOSPODARSKOJ KLIMI U GRADU U razdoblju koje dolazi morat ćemo raditi više za manje novaca

Iva Dedo

Napustio nas je gospar Boris Filičić!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija