Sport

JEDINSTVENA KADETSKA LIGA Nakon bitke s Brođanima večeras protiv Cibone

JEDINSTVENA KADETSKA LIGA Nakon bitke s Brođanima večeras protiv Cibone

Kadeti Košarkaškog kluba Dubrovnik upisali su pobjedu i poraz u dva susreta protiv Slavonskog broda u Jedinstvenoj kadetskoj ligi.

Oba susreta odigrana su u Gospinom polju u 24 sata, pri čemu su u utorak domaći slavili sa 72:66, a u srijedu gosti sa 76:72. Večeras u 18 sati Dubrovčane očekuje susret protiv Cibone, a utakmica se igra u školskoj sportskoj dvorani OŠ Župa dubrovačka.

Podsjetimo, u prvom ogledu s Brođanima bolje su krenuli gosti, u 14. minuti imali su +10 (22:12), ali u drugom poluvremenu prednost je uvijek bila na domaćoj strani. U završnici su košarkaši Slavonskog Broda propustili napad za izjednačenje na ulasku u posljednje dvije minute, a kapetan KK Dubrovnik Petar Koprivica uz polaganje i dodatno slobodno bacanje donosi pet poena prednosti (67:62) minutu i 59 sekundi prije kraja. Sve je bilo jasno nakon trice mlađeg kadeta Jakova Vujičića 83 sekunde prije kraja za 70:62.

KK Dubrovnik: Vujičić 15, Stasjuk 14, Petrović 13, Kriste, Kapović, Tolj, Šiško, Lambeta, Radulović, Ajduković 15, Koprivica 15.

-Puno su nam problema pravila dva visoka gostujuća košarkaša. Čim smo podigli agresivnost, to je izgledalo potpuno drugačije. Još se jednom pokazalo, nemamo visine i jedini način to nadoknaditi je veliko srce i borbenost. Bravo za Vujičića, Kristu i Lambetu, trojac mlađih kadeta bez čijeg bi doprinosa teško do pobjede – riječi su trenera Mara Lučića.

Jasan je nakon utakmice bio Krunoslav Rimac, trener KK Slavonski Brod 1946.
-Previše tehničkih pogrešaka, u prvom poluvremenu čak 15. Popravili smo se u nastavku, u drugih 20 minuta samo tri. Zaslužena pobjeda domaćina, a mi ćemo izvući pouke iz ovog poraza.

I bio je u pravu trener Rimac jer u srijedu su gosti bili puno smireniji i opušteniji. Ponovno je pobjednik odlučen u samoj završnici, Košarkaši Dubrovnika su se u igru vratili tricama Lovra Tolja (4-5), ali u posljednjih 67 sekundi nisu iskoristili tri napada za izjednačenje ili prednost pri vodstvu gostiju 74:72. Prvo je Ajduković promašio tricu, potom Petrović skok šut, a potom je kapetan Koprivica izgubio loptu 15 sekundi prije kraja. Kada je Martinović pogodio dva slobodna bacanja devet sekundi prije kraja, bilo je jasno da će Slavonski Brod upisati drugu prvenstvenu pobjedu, a Dubrovnik sedmi poraz u sezoni.

KK Dubrovnik: Vujičić 16, Stasjuk 7, Petrović 18, Kriste, Koprivica 4, Kapović, Tolj 12, Šiško, Lambeta 2, Radulović, Ajduković 13. Trener: Maro Lučić.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr