Grad

Izvrsni turistički rezultati za početak godine

TZ

Na danas održanoj tiskovnoj konferenciji Turističke zajednice grada Dubrovnika gradonačelnik Andro Vlahušić, direktorica TZ-a Romana Vlašić i pročelnik za turizam Milan Perić osvrnuli su se na postignuto u 2014. godini, kao i na planirano u tekućoj godini.

Romana Vlašić, direktorica TZ Dubrovnik rekla je kako je zabilježen porast turističkog prometa, te je ostvareno oko 23 tisuće dolazaka što je 20 posto više nego lani u istom razdoblju, dok je noćenja bilo oko 66 tisuća, odnosno 26 posto više nego 2013. Trenutno u gradu boravi 2.300 gostiju, a najviše posjetitelja u protekla dva mjeseca bilo je iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, a slijede gosti iz Koreje, Albanije, Ujedinjenog Kraljestva, SAD-a i Japana.

Osvrula se i na sajmove na kojima se Dubrovnik predstavljao od siječnja ove godine i istakla kako svugdje vlada interes za Dubrovnik, uz Madrid, Dublin i Berlin posebno je spomenula New York gdje se tisuće Amerikanca raspitivalo o našem Gradu. Odrađene su i prezentacije u Chigagu, poslovna radionica i proslava Sv. Vlaha u New Yorku, te prezentacija u Bad Homburgu. Najavljen je i pojačan broj letova, dok Croatia Airlines radi suprotno, što se nadaju da će se promijeniti i uspjeti nadoknaditi kazala je Vlašić.

Pročelnik za turizam, more i poduzetništvo Milan Perić odradio je sajmove u Beogradu i Bad Homburgu. U Beogradu je dogovoreno uspostavljanje direktne autobusne linije Subotica-Novi Sad-Beograd-Dubrovnik. Osim autobusa, dogovorena je i avionska linija Beograd-Dubrovnik koja će krenuti početkom travnja, a uspostavit će je Air Srbija.
– Grad se intenzivno priprema za početak sezone, radi se od Lazareta, Minčete, Batale pa sve preko Solituda i do ljeta bi trebalo sve biti gotovo rekao je gradonačelnik Andro Vlahušić. Uvest će se izleti po ljetnikovcima Rijeke Dubrovačke, protupožarnim putevima te šetnica starim vodovodom.

– U privatnom smještaju je porast od 230 posto – rekao je Vlahušić, te rekao kako na današnji dan imamo 1988 domaćinstava koja se bave turizmom.
Pregovara se i s Excelsa nekretninama, a svi autobusi koji nisu dubrovački svoje goste će iskrcavati na Pločama. Dio Shuttle buseva će ići preko Boninova, u dogovoru s Libertasom, da se ne bi stvarala gužva kazao je Vlahušić.

Ono što slijedi je posebna prezentacija u suradnji s predstavništvom HTZ Madrid i službenim distributerom serijala Igra prijestolja, te po prvi puta predstavljanje Dubrovnika u Sao Paolu u Brazilu.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist