Aktualno

Izvlaštenje Vićanove zemlje u Župi?

Prihvaćanje ugovora o kupnji zemljišta potrebnog za izgradnju pristupne ceste za groblje na Dupcu, jedna je od točaka na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka.

Prema riječima načelnika Silvija Nardellija, tri obitelji, vlasnice zemljišta prihvatile su ponudu o prodaji svojih parcela za 207 kuna po kvadratu, a na temelju procjene sudskog vještaka.

– Riječ je o iznosu nešto većem od pola milijuna kuna, no to je tek dio priče za izgradnju pristupne ceste za groblje na Dupcu. Ostale su još dvije parcele. Vlasnik jedne parcele ne prihvaća ponudu, dok je na drugoj parceli više suvlasnika od kojih za njih trojicu ne znamo boravište.

Stoga ćemo za one nepoznatog boravišta biti primorani pokrenuti postupak izvlaštenja, kao i za parcelu čiji vlasnik nije prihvatio cijenu niti prodaju zemljišta, dok ćemo s dijelom suvlasnika potpisati ugovore o kupnji suvlasničkih dijelova – naglasio je Nardelli. 

Također dodaje kako bi se za tri do četiri mjeseca trebao okončati postupak izvlaštenja, čime će se napokon steći preduvjeti za gradnju pristupne ceste i komunalne infrastrukture za groblje na Dupcu.

U kuloarima se već dugo može čuti kako iza vlasnika sporne parcele Salahudina Muslića, stoji nezavisni vijećnik Pero Vićan. Inače, ponuđenu cijenu ne prihvaća upravo Muslić. 

Neslužbenu informaciju koju je duList dobio da je upravo zbog postupka izvlaštenja Vićan Nardelliju prijetio kako će ukinuti Libertasove linije za Župu, načelnik opovrgava:

– Nitko meni nije prijetio -z aključio je. 

Pročitajte još

Državni inspektorat obavio više od 110 nadzora, najviše kazni ide pekarama!

Mia Njavro Banić

[FOTO/VIDEO] Operne dive poklonile Dubrovčanima predivnu glazbenu večer

Dulist

Riječki nadbiskup Mate Uzinić dobitnik priznanja Udruge za vjersku slobodu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija