Sport

IZVANREDNA SKUPŠTINA Goran Raspopović novi predsjednik Pitura, Matulović ostaje u klubu kao zamjenik

IZVANREDNA SKUPŠTINA Goran Raspopović novi predsjednik Pitura, Matulović ostaje u klubu kao zamjenik

Goran Raspopović novi je predsjednik ‘Pitura’, tj. Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor, do redovne izborne godišnje skupštine koja će se održati 2023. Novo vodstvo kluba izabrano je na izvanrednoj skupštini ovg četvrtka nakon opoziva dosadašnjeg predsjednika Marinka Matulovića. Matulović se naime povukao na vlastiti zahtjev zbog zdravstvenog stanja, ali ostaje u klubu kao zamjenik predsjednika. Preostali članovi odbora su Josip Martinović, Irena Kobilić i Marin Gospić. Za predsjednika Nadzornog odbora odabran je Vicko Handabaka, za zamjenika predsjednika Bajro Sarić i za člana Vinko Barišić.

-Zahvaljujem svima koji su me podržali. Biranje na ovu funkciju je, nadam se, na obostrano zadovoljstvo. Ljepota ovog kluba i jest u tome da su svi tu bez nekih interesa u rukavu i uvijek daju sve od sebe, bez kalkuliranja koliko je tko pridonio klubu. Tu je i nasljeđe koje je Marinko ostavio, usavršio i doveo Piture na poziciju u kojoj se sada nalaze. Nadam se da će tako biti i u budućnosti. Nakon njega ovu funkciju i obvezu koju sa sobom nosi, nije lako prihvatiti. Tu je veliki izazov da Pituri ostanu na vrlo visokoj razini na kojoj jesu. Marinko je prije mene spomenuo Damira Gleđa koji je motor koji pokreće klub. Mislim da će tako ostati i u budućnosti. Za mene je osobno dobra stvar što će Damir ostati u klubu kao savjetnik. Ja sam još po ovom pitanju mlada krv, a on je tu da još uvijek da neku svježu, dobru ideju – rekao je novi predsjednik Raspopović te se prisjetio na zdravstvenu situaciju Marinka Matulovića koju je uspio iznijeti, a koja je, istaknuo je, bila itekako nepovoljan trenutak i za klub.

-Tada smo pregovarali i s igračima da ostanu u klubu što se na kraju i dogodilo. Htio bih zahvaliti Mihu Simoviću koji je kao kapetan ekipe sve to s njima dosta dobro iskomunicirao. Na kraju se dogodilo ono najpozitivnije, da su momci sagledali situaciju i odlučili ostati u klubu što nama daje za očekivati da možemo ponoviti ovogodišnje rezultate – zaključio je Raspopović.

Na samom početku skupštine, dosadašnji predsjednik Marinko Matulović, koji se povukao zbog zdravstvenih razloga, rekao je kako mu je najveće zadovoljstvo biti s prijateljima i sa svojom ekipom.
-O ovoj skupštini pričam već godinama. Na zadnjoj sam pričao da je to zadnja koju ću voditi i gdje ću biti predsjednik. Sad moram, ne mogu više. Kormilario sam s ovim brodom preko 20 godina – rekao je te između ostaloga. Zahvalio se i tajniku kluba Damiru Gleđu za kojega je rekao kako radi za klub 24 sata dnevno.
-Sad će me konačno dobiti u stolnom tenisu. Dosad nije mogao. Morao sam mu pustiti da ga ne bi mučile noćne more – našalio se Matulović uz poruku: Opet ću ja doći.
Zahvalio se na potpori i predsjedniku Dubrovačkog saveza športova Maru Kapoviću, koji je nazočio skupštini Pitura.
-Naš rad je u svim kategorijama prepoznat u Hrvatskoj. Jedan smo od vodećih klubova. U zadnjih pet godina osvojili smo pet trofeja, dva prvenstva i tri kupa. Rijetko je tko to u Dubrovniku napravio – rekao je Matulović te se potom osvrnuo na ‘dijamanta’ Miha Simovića, kapetana prve momčadi, koji je u klub došao još kao dijete. Nije mogao ne osvrnuti se na meč Kupa Hrvatske kojega je Simović igrao protiv Šurbeka.
-Da sam ja bio na toj utakmici u dvorani, mislim da bismo to bili dobili. Mihu bih u time outu šapnuo kako Šurbeku servirati i dobili bismo taj meč sto posto – rekao je te istaknuo kako je šteta što Pituri nisu uzeli i trofej Kupa Hrvatske jer su ga zaslužili.
-Zato idemo dalje s mladim snagama koje smo pripremili i zamijenit će nas stare. Mi nećemo kočiti, mi ćemo se izmaknuti i pustiti ih neka rade. Možemo ih posavjetovati, ali nećemo smetati – rekao je Matulović, koji se potom vratio 20 godina unatrag u trenutak kad je njegov Marinkolor postao dio Libertasa.
-Dosta toga smo prošli zajedno, ali dobro je vrijeme da vam kažem adio ljudi, vidimo se u sportskoj dvorani gdje ćemo gledati ove naše momke kako lijepo igraju – rekao je dosadašnji predsjednik Marinko Matulović te poručio svojim Piturima kako je sretan što je s njima, sretan i ponosan.
Kapetan Miho Simović poželio je gosparu Marinku potpuni oporavak, da se što prije vide za stolom u dvorani. Složio se s njim da bi Kup bio u njihovim rukama da je on bio u dvorani.
-Svima nama igračima je bilo jako teško, a mene je to mučilo i duže vrijeme iza. Ne vjerujem da mi je ijedan meč tako teško pao. Složio bih se s gosparom Marinkom, koliko god smo imali neki dodatni motiv, toliki smo imali i pritisak. Vjerujem da je on bio u dvorani, da bismo to pobijedili – rekao je na početku Simović.
-Iako je danas povijesni dan za naš klub, ne bih rekao da je prekretnica jer ostajemo svi u klubu i on će i dalje raditi na najvišoj mogućoj razini i ostvarivati vrhunske rezultate – rekao je te istaknuo kako zna da gospar Marinko ne može tek tako otići iz kluba.
-Nakon svega što ste napravili u ime svih u klubu i svoje osobno želim vam reći jedno veliko hvala – rekao je kapetan Simović. Za novog predsjednika rekao je kako su dobili sposobnog čovjeka i jako motiviranog za rad.
Na skupštini su dodijeljene i medalje za 44. Prvenstvo Dubrovnika u stolnom tenisu u sezoni 2021./2022. te istaknuo kako Gospar Jozo Martinović napomenuo je kako je imao sreću i zadovoljstvo biti na sva 44 prvenstva.
-Gradska liga je radila i za vrijeme rata i za vrijeme korone. Nikad se nije prekidala – rekao je te istaknuo kako je Gradska liga osnova ovog kluba.
Predsjednik Dubrovačkog saveza športova Maro Kapović rekao je kako je Marinko Matulović u 20 godine itekako ugradio sebe u ovaj klub. Potvrdio je kako je Savez rebalansom proračuna Grada Dubrovnika dobio dodatna 2,2 milijuna kuna te da će dodatni novac dobiti i STK Libertas Marinkolor.
Pituri su se plaketom zahvalili svome dugogodišnjem predsjedniku, a potom su uručene i medalje za 44. Prvenstvo Dubrovnika u stolnom tenisu. Zlato je, podsjetimo, pripalo Marinkoloru, srebro je osvojila ekipa Dr Čiloć, a broncu Soul Caffe. Pojedinačno su medalje dobili Marko Venier (zlato), Marko Šarić (srebro) i Vedran Đurđević (bronca) dok su u parovima zlato osvojili Josip Martinović i Marko Venier, srebro Filip Mikulić i Dario Petković te broncu Pavle Radonić i Milo Stražičić.

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist