Hrvatska

IZRAČUN SINDIKATA Bogatija uskrsna košarica košta oko 328 eura, najskromnija 100

Pinca

Jedina prava ispravna košarica u potpunom duhu tradicije iznosi oko 328 eura. Srednja košarica iznosi oko 204 eura, dok je ona najjeftinija, najskromnija u razini oko 100 eura. U tim uvjetima vidimo koliko bismo trebali izdvojiti za četiri dana blagdana da bismo ih dostojno obilježili – rekao je na konferenciji za medije predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever, donosi N1.
Naglasio je kako je sindikat ove godine košaricu radio u čudnim okolnostima izrazito visoke inflacije.
-Naša je košarica nastala po uzoru na ono kako se obilježavaju blagdani u bilo kojem dijelu Hrvatske. Nakon što smo u tradiciji prikupili recepturu, došli smo do ovih košarica koje su u tri vrijednosti – objasnio je Sever.
Najskuplja je u duhu tradicije i pokriva ono što bi u normalnim okolnostima trebalo biti dostupno svim građanima ove zemlje.
-Ona srednja traži neke kompromise, dok je ona najskromnija nešto što nas odvlači u pravcu da možemo reći da smo obilježili blagdan. Inflacija je na 10,6 posto, ali je zato hrana poskupjela za negdje oko 15,3 posto. Tijekom prošle godine su poskupljenja bila u nekim trenutcima i do 20 posto – dodaje.
Košarice obuhvaćaju razdoblje od četiri blagdanska dana od Velikog petka do Uskršnjeg ponedjeljka.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist