Kultura

IZLOŽBA U SLIKOVITOM AMBIJENTU ĐARDINA Kako naši gimnazijalci vide Držića?

U slikovitom ambijentu vrta Gimnazije Dubrovnik ovog je ponedjeljka otvorena izložba polaznika višemjesečne likovne radionice koja se održavala u sklopu zajedničkog projekta Gimnazije Dubrovnik i Doma Marina Držića ‘Držić u očima gimnazijalaca’. Uoči Međunarodnog dana muzeja, svoje radove u tehnici akrila na platnu predstavilo je sedamnaest učenika koji su pod mentorstvom profesorice likovne umjetnosti Ivanke Lilić i muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, Jasmine Runje, interpretirali jednu od dviju ponuđenih tema: Ljubav u Držićevim djelima i Držićev Grad. Nazočne je najprije pozdravila ravnateljica Gimnazije Dubrovnik, Katarina Tolja te predstavila ovaj međuinstitucionalni projekt. Potom je govorila kustosica Doma Marina Držića, Valerija Jurjević.

-Nadamo se kako će sudjelovanje na radionici rezultirati još jednom ljubavlju, onom prema Držiću, te potaknuti učenike na dodatno čitanje i proučavanje života i djela najvećeg hrvatskog komediografa. Štošta je o našem Vidri ostalo nepoznato, čak i misteriozno, pa uvijek postoji mogućnost novih, važnih otkrića. Tko zna, možda se među polaznicima radionice ‘Držić u očima gimnazijalaca’ krije neki budući držićolog koji će iznjedriti nove spoznaje o velikom Dubrovčaninu – istaknula je.

Naposlijetku, mentorice radionice, Ivanka Lilić i Jasmina Runje čestitale su učenicima na odlično obavljenom poslu i izrazile nadu u buduću uspješnu suradnju.

Foto: Facebook/Dom Marina Držića

Pročitajte još

Večer J. S. Bacha u izvedbi Maka Grgića i Meagan Martin

Dulist

‘Konavoski tkalci’ vraćaju se doma za rođendan Vlaha Bukovca!

Dulist

U ČETVRTAK Predavanje ‘Antički motivi u Bukovčevom stvaralaštvu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija