Kultura

IZLOŽBA U KNEŽEVOM DVORU Brodovi na fotografijama i razglednicama od sredine 19. do sredine 20. stoljeća

IZLOŽBA U KNEŽEVOM DVORU Brodovi na fotografijama i razglednicama od sredine 19. do sredine 20. stoljeća

U sklopu Dubrovačkog zimskog festivala u četvrtak, 7. prosinca u 12 sati u Kneževom dvoru bit će otvorena izložba Dubrovačkih muzeja ‘Brodovi na fotografijama i razglednicama od sredine 19. do sredine 20. stoljeća’. Izložba je nastala u koautorstvu više kustosice Ljerke Dunatov i kustosa Dina Lokasa, dok grafičko oblikovanje potpisuje Studio m&m, a autori likovnog postava su Željko Ćatić i Ivona Michl.
Na izložbi će biti predstavljeno oko 280 fotografija i razglednica s motivima brodova nastalih u razdoblju od 1866. do 60-ih godina 20. stoljeća koji su bili u vlasništvu dubrovačkih brodara i drugih brodarskih društava koji su uplovljavali u dubrovački akvatorij. Na njima su prikazani parobrodi velikih poduzeća obalne linijske plovidbe, kao što su Dubrovačka parobrodska plovidba, Austrijski Lloyd, Mađarsko-hrvatsko parobrodarsko društvo (Ungaro-Croata), Dalmatia te Jadranska plovidba.
Prvi put predstavit će se građa iz fundusa Pomorskog i Kulturno-povijesnog muzeja, kao i posuđeni predmeti iz privatnih zbirki. Osim rijetkih litografskih, prikazane razglednice uglavnom su izrađivane prema predlošku fotografije i u tehnikama svjetlotiska i bakrotiska.
Izložba se može pogledati do kraja travnja 2024.

Pročitajte još

ZA VIKEND U TEATRU Vidi kako Lokrum pere zube

Dulist

Predstavljanje knjige Tihomira Rajčića ‘Beogradske tajne Prvog svjetskog rata’

Dulist

DANI FRANKOFONIJE Izložba i predavanje ‘Priča o markizu de Piennesu’

Dulist