Grad

IZBOR U ČETVRTAK U provedbi Plana upravljanja sudjelovat će i predstavnik udruga civilnog društva

IZBOR U ČETVRTAK U provedbi Plana upravljanja sudjelovat će i predstavnik udruga civilnog društva

Zavod za obnovu Dubrovnika, kao glavni koordinator za provedbu Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a ‘Starim gradom Dubrovnikom’ uputio je Javni poziv zainteresiranim predstavnicima udruga civilnog društva da u svrhu uspostave upravljačkog sustava provedbe Plana upravljanja prisustvuju skupu zainteresiranih predstavnika koji će se održati u četvrtak, 9. lipnja 2022. godine u 18 sati, u zgradi DURE, na adresi Branitelja Dubrovnika 15, u dvorani u prizemlju.

Sudjelovanje na radionici/skupu potrebno je potvrditi na e-mail tpuzovic@dura.hr, najkasnije do 8. lipnja u 12:00 sati.

U ovoj će se prigodi odabrati jedan predstavnik udruga civilnog društva za člana Upravnog odbora i jedan predstavnik udruga civilnog društva za člana Izvršnog odbora Upravljačke komisije. Glavna zadaća Izvršnog odbora je briga o neposrednoj primjeni Plana upravljanja i osiguranje koordinacije svih dionika uključenih u provedbu Plana upravljanja.

Svrha Plana upravljanja područjem svjetskog dobra je osigurati dugoročan sustav upravljanja koji će omogućiti očuvanje kvalitete, izvornosti i cjelovitosti prepoznatog svjetskog dobra, kao i sastavnica koje potvrđuju izvanredne univerzalne vrijednosti, istodobno održavajući kvalitetu života građana i aktivnu multifunkcionalnu namjenu gradskog središta.

Tekst Javnog poziva s više detalja pročitajte ovdje.

Podsjetimo, prošlog tjedna završen je ciklus radionica u kojem su odabrani predstavnici gradskih kotareva (Ploče iza Grada, Gruž-Lapad-Montovjerna, Pile-Kono, Grad) u Izvršni odbor Upravljačke komisije, a nakon provedenog glasovanja izabrane su Katarina Doršner, Petra Marčinko, Marijana Manenica i Mara Kolić Pustić.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović