Županija

Ishođena pravomoćna građevinska dozvola, luka Perna na korak do realizacije

Projekt izgradnje luke Perna u Orebiću na korak je do realizacije. Naime, Dubrovačko-neretvanska županija putem svoje županijske lučke uprave ishodila je pravomoćnu građevinsku dozvolu za ovu investiciju vrijednu oko 110 milijuna kuna. I ovaj projekt sufinancirat će se europskim sredstvima, kao i onima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Luka Perna izravno će biti povezana s novom lukom Korčula na lokaciji Polačište, a realizacija ovih dvaju projekata itekako ce doprinijeti boljoj povezanosti naših otoka.
Uz samu luku Perna, realizirat će se projekt obilaznice Orebića čime će se u konačnici riješiti gužve u samom centru Orebića te poboljšati kvaliteta života stanovnika ove Općine.
Podsjetimo, luka Perna jedan je od devet projekata lučke infrastrukture u našoj županiji vrijednih više od 700 milijuna kuna, a koji se u velikoj mjeri financiraju sredstvima Europske unije.

Pročitajte još

SASTANAK NA PELJEŠCU Vučković najavila potpore za vinare

Dulist

Županija sufinancira kamatnu stopu za kredite HAMAG BICRO-a

Dulist

Otvoren obnovljeni Gradski muzej u Korčuli

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija