Grad

INTERAKTIVNA RADIONICA Besplatni it alati za lakše i sigurnije poslovanje

RADIONICE Besplatni IT alati 2019 01

Vaša poduzetnička priča ne mora biti izravno vezana na informatiku, ali informatika je uvijek vezana na vašu poduzetničku priču.

Naučite kako si možete olakšati administrativne procese i unaprijediti poslovanje u stvarnom vremenu s besplatnim informatičkim alatima – od izrade besplatne HR domene do besplatnog dijeljenja dokumenata s drugima, uz izravno smanjenje troškova kao jedan od uvijek dobrodošlih faktora. Za ovaj put Dubrovačka razvojna agencija – DURA organizirala je radionicu ‘Besplatni it alati za lakše i sigurnije poslovanje’. Radionice će se održati u subotu, 16. veljače 2019. godine u prostorijama DURA-e, na adresi Branitelja Dubrovnika 15, 20 000 Dubrovnik s početkom u 9:00 sati.

Ideja radionice je upoznati polaznike s dostupnim besplatnim IT alatima te ih osvijestiti u kontekstu prijetnji informatičkoj sigurnosti koja čini jedan od sastavnih dijelova rada u informatičkom sustavu današnjice, sve temeljem praktičnih primjera i ‘live’ instalacija, uz rješenja trenutne problematike s kojom se polaznici susreću.

Teme radionice su:

Što vas muči u IT-u? -savjeti i rješenja, od nabavke računala do izrade Weba
Besplatna .hr domena i kako se registrirati
Besplatna sigurnosna rješenja (npr. antivirus) i preporuke
Besplatni uredski alati – tekst, tablica, slika
Pitajte Google – pronađite što vas zanima
Kako dijeliti dokumente sa suradnicima (knjigovođom i sl.)
Registracija i korištenje sustava e-Građani i e-Fondovi

Polaznici radionice će proći sve korisne i za poduzetnike neophodne IT alate kojima će si moći olakšati svakodnevno poslovanje, ubrzati radne procese, minimizirati izloženost IT prijetnjama današnjice poput virusa i malwarea te smanjiti troškove redovnog poslovanja. Na praktičnim primjerima polaznici će moći u ‘real-timeu’ odraditi registracije na domenu, instalirati besplatne alate te dobiti rješenja i odgovore na neka pitanja koja ih u IT-u zanimaju.

Radionicu vodi Tino Šokić koji radi kao inženjer za IKT rješenja i direktor svoje tvrtke CNV-IBIS d.o.o., te nastoji dijeliti svoja znanja putem svih dostupnih medija, najviše putem svog portala za besplatnu edukaciju kroz tehnologije www.ucionica.net.

Svoju IT karijeru započeo je kao sistemski inženjer u Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. nakon koje je odlučio osnovati tvrtku pomoću koje će pružati (osim znanja) izravne usluge krajnjim korisnicima i tvrtkama. Autor je preko stotinu informatičkih vodiča, preko tisuću odgovorenih upita putem portala ucionica.net, te kroz održane radionice i edukacije aktivno radi na podizanju svijesti o informatičkoj sigurnosti i pismenosti. Malo, ali vrijedno slobodno vrijeme koristi za knjige, gitaru, putovanja i ponekad motocikle.

Prijavit se možete online putem na mail mpuljas@dura.hr ili telefonom 020/640-271.

Požurite, broj polaznika je ograničen!

Pročitajte još

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist