Aktualno

Imperial Chamber Orchestra ilegalno svirao u Dubrovniku, dvije glazbenice bit će protjerane iz EU

imperial chamber orchestra 1

Dvije glazbenice, državljanke trećih zemalja, inače članice Imperial Chamber Orchestra of Dubrovnik, zatečene su, neslužbeno doznaje DuList, na ilegalnom radu u Hrvatskoj. Riječ je, podsjetimo, o glazbenicima koji u crkvi sv. Spasa, ali i u crkvi Rozario izvode koncerte klasične glazbe te svojim agresivnim i gerila marketingom zbunjuju javnost dovodeći sve u zabludu da se radi o Dubrovačkom simfonijskom orkestru.
Naime, nakon sinoć održanog koncerta u crkvi Rozario, obavljena je zajednička akcija Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Državnog inspektorata. Na terenu je, neslužbeno doznajemo, pronađen niz nepravilnosti. Tako državljanka Njemačke, inače vlasnica tvrtke koja je u našem gradu organizirala ove koncerte, nije imala registriranu djelatnost za obavljanje tog posla, što znači da ona kao državljanka EU u Dubrovniku dakle boravi legalno, ali je nelegalno obavljala posao.

S druge strane dvije državljanke trećih zemalja nelegalno su radile u Dubrovniku. Nakon izvršnosti bi, neslužbeno doznajemo, trebala uslijediti mjera njihovog protjerivanja iz Europske unije.

 

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist