Simpatična Zrinka Zekulić, Pločanka sa zagrebačkom adresom i autorica gastrobloga ‘Gladuša’ za čitatelje DuLista donosi recept za najfiniji čokoladni tart. Zrinka gaji veliku ljubav prema hrani, a razne recepture iznosi na zanimljiv način zbog čega ne čudi da je na Instagramu prati 13 tisuća ljudi.
Pripremila Zrinka Zekulić / Gladuša
Recept
Tijesto:
250 g pirovog brašna
Prstohvat soli
20 g smeđeg šećera
80 ml maslinovog ulja
60 ml hladne vode
Krema:
400 ml kokosovog mlijeka iz limenke
250 g tamne čokolade
Prstohvat soli
Žlica maslaca od badema/lješnjaka
Postupak:
Zamijesite sastojke za tijesto dok ne nastane kompaktna masa. Nije potrebno predugo mijesiti da tijesto ne bude žilavo. Zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u frižideru 30 minuta. Potom razvaljajte tijesto i stavite u kalup (24 cm). Odrežite ukoliko imate viška tijesta. Izbockajte tijesto prije pečenja. Pecite na 170 stupnjeva 20 minuta. Na laganoj vatri otopite čokoladu u kokosovoj kremi i dodajte sol i maslac. Miješajte da ne ostanu grudice. Izlijte na pečeno tijesto i stavite na hladno preko noći. Ohladite prije stavljanja u frižider.