Sport

IMALI PREDNOST OD POČETKA, ALI… Square u zadnjim sekundama izgubio od Olmissuma

IMALI PREDNOST OD POČETKA, ALI... Square u zadnjim sekundama izgubio od Olmissuma

MNK Square izgubio je u poljednjim sekundama od MNK Olmissuma u susretu 14. kola 1.HMNL. Olmissum je slavio protiv Squarea rezultatom 3:2! U uzbudljivom susretu gosti su imali prednost 0:2, no Omišani su do odmora smanjili, a u nastavku došli do potpunog preokreta, piše CROfutsal. No ipak, ‘zeleno-plavi’ su se dobro namučili da dođu do pobjede protiv Dubrovčana. Pobjednički zgoditak postigao je Pavić 4 sekunde prije kraja kada se već doimalo da će gosti neporaženi napustiti omiški Ribnjak.

Olmissum je u ovaj susret ušao oslabljen neigranjem kartoniranog Perišića te ozljeđenih Jurića i Postružina. S druge strane, gosti su u Omiš došli bez Džankovića, Cvjetkovića, Nebergoja i Šulića. Spomenimo i kako je uoči početka utakmice Žarko Luketin primio nagradu za najboljeg igrača Hrvatske u 2020. godini.
Prvu izgledniju priliku imali su gosti. Igrala se 2. minuta kada Rezo s desne strane izlazi sam pred Bilandžića, no izostao je kvalitetniji udarac. Olmissum je imao inicijativu, no gosti su se vrlo dobro branili ne dozvolivši ‘zeleno-plavima’ da ozbiljnije ugroze Primića. S druge strane, Rezo je drugu veliku priliku gostiju iskoristio i zabio za 0:1! Još jednom je Rezo osvanuo sam pred Bilandžićem, a ovoga puta udarac je precizan i nedohvatljiv za Bilandžića. U 8. minuti novi šok za Omišane. Nakon kornera Konsuo je spretan pred golom “zeleno-plavih” i zabija za 0:2! Do kraja poluvremena gledamo igru na jedan gol. Omišani su zagospodarili parketom, no gosti igraju sjajnu obranu i ne dozvoljavaju ‘zeleno-plavima’ da ozbiljnije ugroze gol Primića. No ipak, pred odlazak na odmor popustila je koncentracija gostiju, te Omišani dolaze do smanjenja zaostatka. Juretić je iz auta s lijeve strane proigrao Pavića koji neshvatljivo ostaje sam pred Primićem i zabija za 1:2 nakon prvih 20 minuta.

U nastavku već u prvoj minuti bilježimo lijep pokušaj Horvata s 9-10 metara, no Primić atraktivnom intervencijom odbija u korner. U 23. minuti bilježimo još jedan pokušaj Horvata, no Primić ponovno brani. Nedugo zatim Omišani dolaze do izjednačenja. Kustura je u kaznenom prostoru pored Konsua i Primića došao do lopte i poslao je u nebranjen gol za 2:2! U sljedećoj minuti bilježimo dobar udarac Pavića s lijeve strane, no pogađa spoj vratnice i grede. Nakon toga usljedilo je razdoblje igre bez izglednijih prilika. U 30. minuti Juretić je s 13-14 metara umalo iznenadio Primića kojem je lopta ‘pobjegla’ iz ruku. Nedugo zatim uzvratili su gosti preko Konsua čiji udarac brani Bilandžić. U 32. minuti Jurlina je s 9-10 metara silovito pucao, a lopta je prohujala tik uz vratnicu. U 36. minuti Horvat je po desnoj strani sjajno prošao Rezu, a zatim i vratara Primića, no Duvančić je osvanuo pred golom i spasio siguran zgoditak. U 38. minuti Pavić je prošao po lijevoj strani, no Primić brani njegov udarac. Nedugo zatim umalo su gosti došli do prednosti kada Perić iskosa s desne strane pogađa suprotnu vratnicu. U posljednje 2 minute Olmissum ulazi s Jurlinom u ulozi golmana-igrača, te u prvom napadu prijete preko Pavića čiji je udarac prohujao za malo iznad vratnice. No ipak, u posljednjim sekundama susreta Omišani dolaze do pobjede. Pavić je 4 sekunde prije kraja zabio za 3:2, preokret Omišana i pobjeda koja je ostvarena znatno teže no što je to itko mogao očekivati. Square se junački branio gotovo cijeli susret, no na koncu su gosti omiški Ribnjak napustili praznih ruku.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist