Aktualno

IDUĆI TJEDAN Besplatni stručni obilasci Botaničkog vrta na Lokrumu

botanicki vrt lokrum 2

Institut za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku u suradnji s Hrvatskim botaničkim društvom organizira Dane botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske koji će se održati od ponedjeljka, 22. svibnja do petka, 26. svibnja u Botaničkom vrtu na Lokrumu. Velike i male ljubitelje biljaka i prirode očekuju besplatni stručni obilasci i raznovrsne radionice, a svi sadržaji u potpunosti su besplatni uz obavezne predbilježbe.

Cilj je podići razinu znanja i svijesti javnosti i institucija o botaničkim vrtovima i arboretumima u Republici Hrvatskoj te popularizirati i obnoviti botaničke i hortikulturne baštine brojnih vrijednih zbirki diljem zemlje.

Inače, sekcija botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatskog botaničkog društva od 2011. organizira manifestaciju Dani botaničkih vrtova, arboretuma i zbirki, u kojoj sudjeluju botanički vrtovi i arboretumi iz čitave Hrvatske. Tijekom ovog tjedna već tradicionalno se priređuju raznovrsna događanja za javnost, s ciljem edukacije građana te popularizacije botanike i botaničke tematike. Događanja uključuju predavanja, radionice za građanstvo i za školsku djecu, predstave i koncerte, vođene ture i slično, a sva događanja su besplatna.

Program događanja i kontakt za predbilježbe možete pronaći na web-stranicama Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku i Hrvatskog Botaničkog društva.

Banner 300x250 DU 1

Suorganizatori manifestacije su Javna ustanova Rezervat Lokrum, Gimnazija Dubrovnik, Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Udruga Deša – Dubrovnik i Foto klub Marin Getaldić.

Botanički vrt Lokrum – program

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist