Aktualno

IDUĆI TJEDAN Besplatni stručni obilasci Botaničkog vrta na Lokrumu

botanicki vrt lokrum 2

Institut za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku u suradnji s Hrvatskim botaničkim društvom organizira Dane botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske koji će se održati od ponedjeljka, 22. svibnja do petka, 26. svibnja u Botaničkom vrtu na Lokrumu. Velike i male ljubitelje biljaka i prirode očekuju besplatni stručni obilasci i raznovrsne radionice, a svi sadržaji u potpunosti su besplatni uz obavezne predbilježbe.

Cilj je podići razinu znanja i svijesti javnosti i institucija o botaničkim vrtovima i arboretumima u Republici Hrvatskoj te popularizirati i obnoviti botaničke i hortikulturne baštine brojnih vrijednih zbirki diljem zemlje.

Inače, sekcija botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatskog botaničkog društva od 2011. organizira manifestaciju Dani botaničkih vrtova, arboretuma i zbirki, u kojoj sudjeluju botanički vrtovi i arboretumi iz čitave Hrvatske. Tijekom ovog tjedna već tradicionalno se priređuju raznovrsna događanja za javnost, s ciljem edukacije građana te popularizacije botanike i botaničke tematike. Događanja uključuju predavanja, radionice za građanstvo i za školsku djecu, predstave i koncerte, vođene ture i slično, a sva događanja su besplatna.

Program događanja i kontakt za predbilježbe možete pronaći na web-stranicama Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku i Hrvatskog Botaničkog društva.

Suorganizatori manifestacije su Javna ustanova Rezervat Lokrum, Gimnazija Dubrovnik, Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Udruga Deša – Dubrovnik i Foto klub Marin Getaldić.

Botanički vrt Lokrum – program

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist