Sport

IDEMO PITURI! Stolnotenisači: Spremni smo za Ligu prvaka

stolni tenis press konferencija22

Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor sutra u Gospinom polju igra prvu utakmicu Lige prvaka! Tim povodom održana je konferencija za medije, a protivnici našim ‘Piturima’ su ekipe iz Mađarske, Austrije i Poljske.

Predsjednik kluba Goran Raspopović, iskazao je zadovoljstvo time što su upravo oni domaćini prvog kola A skupine Lige prvaka.

-Natjecanje je ovo u kojem mi do sad nismo nastupali, a osim VK Juga nema drugog kluba u Dubrovniku koji se našao u Ligi prvaka. Čast nam je predstaviti grad i hrvatski stolni tenis općenito. Imamo veliku podršku grada, našeg stolnoteniskog saveza i ostalih uzvanika koje imamo čast ugostiti – rekao je Raspopović.

Miho Simović, kapetan kluba, rekao je kako STK Libertas Marinkolor nije favorit, ali činjenica da su u Ligi prvaka dovoljan je motiv da budu što bolji.

-Rekao bih da smo spremni. Pripreme nismo nikad ranije počeli, već u kolovozu. Ugostit ćemo Ligu prvaka prvi put u povijesti. Vjerujem kako ćemo uspjeti izvući bolju i jaču igru nego inače te kako ćemo uspjeti dobiti dobre rezultate – ispričao je kapetan naglašivši kako prvi meč igramo protiv izuzetno jake ekipe, Poljske.

Filip Čipin smatra kako će im dosta pomoći podrška njihovih vjernih navijača i prijatelja kluba te za prednost uzima to što igraju na domaćem terenu.

-Optimističan sam da ćemo pronaći put do pobjede, s kojom ekipom, to ipak ne znam. Sigurno ćemo dati sve od sebe, dat ćemo sve od sebe da se i klubu i navijačima odužimo s pobjedom – zaključio je Čipin te je naveo austrijsku ekipu kao favorita za osvajanje skupine.

-Imaju dva hrvatska reprezentativca Frana Tomislava Kojića i Ivora Bana, tako da će biti zahtjevnih mečeva s njima. Nama će svaka pobjeda biti uspjeh, jer su to igrači koji igraju na svjetskom nivou. Spremi smo i nadam se da ćemo svi biti dobri – zaključio je Čipin.

Marinko Matulović, potpredsjednik kluba, prisjetio se povijesti STK Libertas Marinkolora te naglasio kako su došli do najvećeg ranga natjecanja.

-Ponosni smo na sve ljude koji su ovdje. Puno očekujemo od ekipe, bez obzira što se Poljaci i Austrijanci smatraju najboljima. Mislim da imamo priliku dobiti barem jednu partiju, barem Mađarsku – rekao je Matulović dodavši kako su sve ekipe pojačane s igračima koji nisu njihovi domaći, za razliku od naših.

Matulović je također pozvao i sve navijače da dođu i da budu podrška igračima.

Našao se tu i jedan mađarski igrač, Peto Zsolt, koji je snagu dubrovačkih navijača osjetio na svojoj koži prije 6 godina kada je igrao četvrtfinale u Gospinom polju.

-Nadam se da će ovaj vikend biti zanimljivih mečeva. Kada sam prošli put bio u Dubrovniku bilo nam je super, pobijedili smo – rekao je Zsolt kroz smijeh naglašivši kako mu je drago da je još jednom u Dubrovniku i u Ligi prvaka.

Naši igrači zaigrat će u subotu, 23. rujna, u 11:00 protiv Poljske, nakon toga u 19:00 protiv Austrije. Dan kasnije, 24. rujna, igraju protiv Mađarsk u 11:00.

Pročitajte još

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist