Kultura

I Svjetski dan kazališta slavi se online, u KMD-u uz ‘Skup’!

Svjetski dan kazališta tradicionalno se obilježava na današnji dan, 27. ožujka, a ovogodišnju hrvatsku poruku napisao je Siniša Popović, glumac, nacionalni prvak Drame HNK u Zagrebu. Članica umjetničkog ansambla KMD-a Srđana Šimunović je poruku pročitala i u mi ju prenosimo do Vašeg doma, u nadi da ćemo se što prije susresti u teatru!

Kazalište Marina Držića također nastavlja s objavljivanjem online predstava iz arhive, a uz dosadašnje izvedbe “Adam i Eva” i “Braća Karamazovi”, od danas je za pregled dostupna i uspješnica “Skup” na

!

Njarnjas družina uvijek iznova uveseljava i baštini duh Dubrovnika. Stari Skup od novca ne vidi ni Grad ni svoje, ni prošlost ni budućnost, nikakav apsolut! U zanesenosti i zasljepljenosti dogodit će se smiješne i neočekivane situacije u predstavi koju je režirao Ivica Kunčević.

Branimir Vidić bio je nominiran u kategoriji “Glavna muška uloga” Nagrade hrvatskog glumišta 2017. za grandioznu ulogu Skupa. Predstava je premijerno odigrana 20. siječnja 2017. i izvedena je nekoliko desetaka puta na Velikoj Sceni matične kuće te na tvrđavi Lovrjenac u sklopu programa Dubrovačkih Ljetnih Igara.

U ovom čitanju, čast igrati Skupa pripala je Branimiru Vidiću – Fliki. Zlatikuma igra Zijad Gračić, Munua Edi Jertec, Varivu Izmira Brautović, Grubu Nika Lasić, Kamila Hrvoje Sebastijan, Pasimaha Boris Matić te Dobru Mirej Stanić. Bojan Beribaka je Drijemalo i Satir, a placari su Franjo Gadžić, Toni Kukuljica, Ivan Perić i Petar Puljić.

Pročitajte još

Nataša Dangubić i Maro Martinović dobitnici su Nagrada hrvatskog glumišta

Dulist

SJETNI SPOMENAR GRADA Premijera ‘Juga’ u četvrtak u Teatru Lero

Dulist

UZ NOĆ KAZALIŠTA U GRADU Pogledajte online predstavu Kolarina ‘Novela od Stanca’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija