Aktualno

HZZO osigurao sredstva za zračni medicinski prijevoz u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

bolnica medarevo004

Održana je 70. redovna sjednica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje 28. veljače u Zagrebu, na kojoj su se donijele važne odluke. U nastavku donosimo one najvažnije.

HZZO osigurao sredstva za dodatni medicinski tim za provođenje zračnog medicinskog prijevoza na području Dubrovačko-neretvanske županije

HZZO osigurava sredstva za potrebe organiziranja dežurstva dodatnog medicinskog tima za provođenje zračnog medicinskog prijevoza životno ugroženih, ozlijeđenih ili oboljelih osoba na području Dubrovačko – neretvanske županije te za organiziranje dodatne prijavno dojavne jedinice u organizaciji Zavoda za hitnu medicinu Splitsko – dalmatinske županije, za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023.

HZZO obrađuje zaprimljene zahtjeve za povećanjem cijena pomagala

Sukladno važećim propisima, HZZO je zaprimio iznimno veliki broj zahtjeva za povećanjem cijena pomagala, koji se kontinuirano obrađuju, a za dio zahtjeva koji se odnose na pomagala za urogenitalni sustav te pomagala za kretanje, prihvaćeni su usuglašeni prijedlozi za povećanjem njihovih cijena na Osnovnoj listi pomagala.

HZZO nastavlja financirati rad pod nadzorom doktora medicine bez specijalizacije

U cilju zapošljavanja što većeg broja doktora medicine u zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske HZZO će i nadalje financirati rad doktora medicine bez specijalizacije. Stoga je donesena odluka o dopunama odluke o izboru doktora medicine bez specijalizacije za koje će se financirati rad pod nadzorom, te je u prijedlogu Dodatka Liste prvenstva uvršteno šest kandidata.

Nakon provedenog natječaja, ugovorne zdravstvene ustanove i drugi ugovorni subjekti HZZO-a će sklopiti ugovore o radu s odabranim kandidatima, na osnovi kojih će HZZO u najkraćem roku sklopiti ugovore o financiranju s ugovornim zdravstvenim ustanovama i drugim ugovornim subjektima HZZO-a.

Nacionalni preventivni program ranog otkrivanja raka vrata maternice

Prihvaćeno je provođenje Protokola prve faze reorganiziranog Nacionalnog preventivnog programa ranog otkrivanja raka vrata maternice koja će na početku primjene obuhvatiti osiguranice određenih dobnih skupina s područja Virovitičko-podravske županije.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist