Sport

Hrvatske rukometašice pobijedile Srbiju i stigle nadomak polufinala Europskog prvenstva!

Hrvatske rukometašice pobijedile Srbiju i stigle nadomak polufinala Europskog prvenstva!

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobijedila je Srbiju u trećem kolu Europskog prvenstva s 25:24, osvojila skupinu C i u drugi krug prenosi maksimalna četiri boda, piše Gol.hr.

U nevjerojatno uzbudljivoj završnici izabranice Nenada Šoštarića obranile su posljednji napad koji su imale Srpkinje i povezale čudesni hat-trick u Koldingu. Poslije velesile kad je ženski rukomet u pitanju – Mađarske – i aktualnih svjetskih prvakinja Nizozemske, u posljednjem kolu Hrvatice su uzele skalp i Srbiji za potvrdu osvajanja prvog mjesta u skupini. Ova hrvatska skupina C u drugom krugu se križa sa skupinom D u kojoj su na prva tri mjesta završile Norveška, Njemačka i Rumunjska.

U četvrtak 10. prosinca naše reprezentativke će igrati protiv Norvežanki, u ponedjeljak 14. prosinca protiv Rumunjki i onda u utorak 15. prosinca protiv Njemica.

Budući da je Hrvatska u drugi krug prenijela tri boda, vrlo lako moguć je scenarij u kojem će samo jedna pobjeda biti dovoljna za mjesto u polufinalu Europskog prvenstva što bi bila prava senzacija.

Pročitajte još

DAN SPORTA U OŠ MOKOŠICA Održana natjecanja u graničaru i atletici

Dulist

[FOTO] MEĐUŠKOLSKA RAGBI LIGA Najuspješniji učenici Mokošice i Župe dubrovačke

Dulist

BRAVO Franko Torić osvojio naslov prvaka na turniru u parastolnom tenisu

Dulist