Aktualno

Hrvatska nova članica Izvršnog vijeća UNWTO-a

Hrvatska nova članica Izvršnog vijeća UNWTO-a

Na Petoj plenarnoj sjednici Glavne skupštine Svjetske turističke organizacije (UNWTO)  koja se održava u Zambiji i Zimbabveu, Hrvatska je izabrana za novu članicu Izvršnog vijeća Glavne skupštine UNWTO-a za razdoblje sljedeće četiri godine.

 
-Ovo je još jedno priznanje Hrvatskoj koje je pristiglo na račun angažmana u radu tijela Svjetske turističke organizacije. Zahvalni smo na prilici i siguran sam da ćemo i na ovaj način doprinijeti pozitivnoj percepciji Hrvatske u svijetu kao turističke destinacije koja ima što reći i pokazati svijetu- istaknuo je ministar Lorencin, koji je prije nekoliko dana na 20. zasjedanju Glavne skupštine UNWTO-a, izabran za potpredsjednika Glavne skupštine, kao predstavnik regije Europa.
 
Izvršno vijeće je upravljačko tijelo Organizacije koje osigurava njen rad između dvaju zasjedanja Glavnih skupština. Članstvo u Izvršnom vijeću traje četiri godine,  a svake dvije bira se polovina novih članica, radi kontinuiteta.
 
Republika Hrvatska predstavljena Ministarstvom turizma, aktivna je članica UNWTO-a od 1993. godine, kada se i priključila spomenutoj organizaciji.

Pročitajte još

PROBLEMI NA IZLAZU IZ BURBONA Pješaci moraju osluhnuti spušta li se automobil!

Marko Džamarija

‘STVORENE SMO ZA NEBO’ Promocija knjige Tee Perović

Dulist

PROMETNA U KUPARIMA Ozlijeđena osoba prevezena u bolnicu

Dulist