Aktualno

Hajdaš Dončić stiže u Dubrovnik

Hajdaš Dončić stiže u Dubrovnik

Povodom komemoracije Ronu Brownu i članovima američke delegacije stradale na današnji dan 1996. godine, u Dubrovnik danas stiže i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Tom prilikom ministar će u 16 sati posjetiti mjesto nesreće i spomenik stradalima na brdu Sveti Ivan, a potom u 18 sati nazočiti komemoraciji u Memorijalnoj kući 'Ron Brown' u Dubrovniku.

Za sutra ujutro u 10 sati Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, te pomoćnici ministra Dan Simonić i Oliver Kumrić, prisustvovat će prezentaciji Projekta obnove i razvoja Zračne luke Dubrovnik 2020., koja će se održati 4. travnja u 10 sati u Zračnoj luci Dubrovnik, prilikom čega će se obratiti prisutnima, a projekt će prezentirati Roko Tolić, direktor Zračne luke Dubrovnik. 

Projekt obnove i razvoja Zračne luke Dubrovnik (ZLD 2020) obuhvaća građevinske projekte rekonstrukcije postojećih te izgradnje novih kolničnih konstrukcija  i objekata nužnih za sigurno i nesmetano funkcioniranje zračne luke. Projektom će se proširiti i postojeći kapaciteti kako bi se zadržala razina kvalitete usluga, ispunili zahtjevi razvoja te smanjile gužve. Također će se provesti mjere zaštite okoliša i implementacija mjera koje za cilj imaju višu razinu energetske efikasnosti, te nabava potebne opreme i uređaja.
 
Spomenuti projekt od izrazitog je gospodarskog značenja, a cilj mu je ublažavanje prometne izoliranosti regije, priprema za Schengensku granicu, razvoj regije Dubrovačko-neretvanske županije, te razvoj komunalne i socijalne infrastrukture.
 
Ukupna vrijednost projekta iznosi 203.465.205 EUR i provodit će se kroz dvije faze (Faza I. 2013. – 2016 i Faza II. 2015. – 2022.). Spomenutim projektom aplicirat će se prema fondovima Europske unije. 

Pročitajte još

[VIDEO/FOTO] ‘SA REGALA, IZ BURALA’ Modna revija nošnji i nakita Župe dubrovačke

Dulist

IZBRIŠITE IH Ove Android aplikacije kradu osobne i bankovne podatke!

Dulist

ZBOG POLUMARATONA Kuda sutra voze Libertasovi autobusi?

Dulist