DuList IN

GRŠE VEČERAS NASTUPA U TUP-u ‘Uzbuđenje je ogromno, jedva čekam upoznati publiku’

GRSE A24 cc Ana Cindric

Njegove pjesme su u posljednje vrijeme privukle veliku pozornost javnosti, a s jednom se kao prvi Hrvat našao na vrhu domaće Billboard ljestice. Riječ je o pjesmi Mamma Mia, a on je popularni triljski reper Grše, inače pravog imena Grgo Šipek.

Grše nam stiže u Dubrovnik kako bi održao koncert na prvom Pizza festivalu. Inače, radi se o njegovom prvom nastupu, ali i prvom posjetu našem gradu. Koncert će se održati večeras u TUP-u, a sigurno će privući veliku pozornost javnosti.

Grše je za DuList istaknuo kako s nestrpljenjem očekuje koncert te da je ispunjen jer mu se konačno ostvarila želja o nastupu u Dubrovniku.

– Dugo vremena pokušavam izrealizirati dolazak u Dubrovnik. Svaki put se nešto dogodilo i nismo uspjeli ostvariti. Tako da, jedva čekam upoznati publiku i prvi put zapravo vidjeti Dubrovnik. Nisam nikad bio! Uzbuđenje je ogromno – naglasio je.

Inače, jedna od njegovih poveznica s Dubrovnikom jest i suradnja s producentom i njegovim službenim DJ-om Elmarom Režićem, kao i s producentom Mihovilom Šoštarićem.

-Istina, Elmar i Mihovil Šoštarić, poznatiji kao ‘Lockroom’, su iz Dubrovnika. Točnije, Mihovil je iz Župe dubrovačke! Želja nam je svima bila ista – nastup u Dubrovniku. Tako da smo svi sretni jer smo to izrealizirali – rekao je.

‘Mamma Mia’
Veliku pažnju javnosti, kao i kritike dobio je njegov drugi album ‘Platinum’ iz 2021. godine. Kad smo ga pitali, što je bio recept za uspjeh, iskreno nam je rekao kako nisu imali nikakvog recepta za navedeni album.

– Sve je nekako nastalo prirodno i organski. Stvarno je super prošlo što se tiče publike i kritike. Ponosni smo svi na taj projekt. Taj album nam je dosta vrata otvorio i s njime smo dobili dosta pažnje – kazao je.

Bili su u šoku kad su shvatili da je pjesma ‘Mamma Mia’ zasjela na prvo mjesto domaće Billboard ljestvice. Nisu to očekivali.

– Nismo očekivali toliki uspjeh pjesme ‘Mamma Mia’, da će tako daleko otići. Tako da nas je ostavilo u šoku. Preponosni smo jer smo upravo mi u tome prvi uspjeli – istaknuo je Grše.

GRSE DSC00052 cc Marijan Jurcevic
Foto: Marijan Jurčević

Odrastanje u Trilju
Uzora, kako kaže, nije nikad imao, jedino kad je bio mali. To su, ističe nam, možda bili Jim Morrison, Bon Scott…

-Ali, u kasnijoj fazi puberteta, kao i iza toga, nisam imao uzora. Bilo je dosta ljudi na glazbenoj sceni koji su mi predstavljali inspiraciju. Opet, jedan od njih je definitivno Biggie Smalls. Što se tiče sadašnjeg vremena, stvarno premalo slušam glazbu. Glazbu jedino stignem slušati kad idem negdje na put. Dosta sam toga propustio u zadnje vrijeme, a i većinom kad slušam glazbu to je možda neki drugi žanr, ne ovaj koji osobno radim – dodao je.

Svoju je glazbenu karijeru započeo u Trilju, gdje je i odrastao. Život u ovom gradu je dobrim dijelom utjecao na njegov rad, djelovanje i glazbeno usmjerenje.

-Odrazilo se sigurno dosta to što sam odrastao u Trilju, pogotovo to što sam se morao više truditi i dokazivati jer sam iz malog mjesta. Ali, Trilj me oblikovao u osobu koja sam danas te sam zahvalan na svemu što mi je pružio. Inspiracija se nalazi uvijek i svugdje, nije bitno iz kojeg si mjesta i grada. Inspiracija je svugdje oko nas – istaknuo je.

S obzirom na to da je u posljednjih nekoliko godina stekao iznimnu popularnost, pitali smo ga kako uspijeva balansirati svoje poslovne i privatne, obiteljske obveze?

-Dosta teško, pogotovo ove godine zato što se uspjeh pjesme ‘Mamma Mia’ odrazio na to da imamo stvarno masu koncerata ove godine. Teško je to balansirati, trudim se. Samo se trebam malo snaći u tome jer mi je sve nenadano i trebam se uhodati (smijeh). Teško je, ali se opet stigne. Za sve se nađe vremena! ˙ MP

Naslovna foto Ana Cindrić

Pročitajte još

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Bogat zabavni i glazbeni program i ovog tjedna

Dulist

DRUGO MJESTO U SHOWU ‘ELITA’ Aneli Ahmić osvojila 50 tisuća eura

Dulist