Aktualno

Gredelj tužio Kordu

gradelj221

Odvjetnik Vladimir Gredelj, opunomoćenik stanovnika Konavala koji su pokrenuli sudske postupke povrata nekretnina oduzetih za vrijeme bivše Jugoslavije, objavio je priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti.

"Kao punomoćnik više stanovnika Prevlake koji su pokrenuli sudske postupke upravljene radi povrata nekretnina, odnosno, ostvarenja naknade za oduzetu imovinu sukladno odredbama Zakona o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine, tijekom mjeseca travnja 2012. godine smatrao sam potrebnim pokrenuti određene postupke, pa sam, između ostalog, podnio i kaznenu prijavu protiv više osoba radi kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Jedna od osoba koju stanovnici Prevlake sumnjiče za počinjenje ovoga kaznenog djela na njihovu štetu, a vezano uz postupak u kojem se odlučivalo o njihovim pravima glede zemljišta na Prevlaci koje im je oduzeto za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine, jest i načelnik Općine Konavle – Luka Korda.

Načelnik se od sumnje da je počinio kazneno djelo branio dajući u medijima izjave o tome kako stanovnicima Prevlake uzimam novac bezveze, kako sam im „sve parnice“ izgubio i slično, čime je povrijedio moju čast i ugled, diskreditirajući me u javnosti. Ne želim polemizirati o svojem radu sa gospodinom Kordom, niti ga uvjeravati u svoju profesionalnost i moralnost, već samo želim obavijestiti i njega i dubrovačku javnost da sam protiv njega pokrenuo kazneni postupak privatnom tužbom, radi kaznenog djela protiv časti i ugleda.

Smatram nedopustivim iznositi o drugome neistine koje mogu štetiti njegovoj časti i ugledu, pogotovo ako je počinitelju jedini cilj skrenuti pozornost s činjenice da je njegova kaznenopravna odgovornost predmet preispitivanja, te sam stoga zadovoljštinu odlučio potražiti putem suda. A glede kaznenopravne odgovornosti Luke Korda može se puno zaključiti iz njegove vlastite izjave: „Svak krade za sebe, a ja za Hrvatsku“." – stoji u priopćenju odvjetnika Gredelja.

Pročitajte još

Shaquille O’Neal večeras u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Klevisa Ymeri ostaje u pritvoru: Županijski sud ukida odluku o jamčevini

Dulist