Sport

GRAND PRIX U ZAGREBU Petrunjela Pavić na sedmom mjestu: ‘Tako je ispalo, idemo dalje’

Petrunjela Pavic

Iza nas je posljednji dan IJF Grand Prix turnira u Zagrebu.

Nakon cjelodnevne borbe, Petrunjela Pavić (Dubrovnik 1966) izgubila je u četvrtfinalu od Nizozemke Yael Van Heemst te na taj način ušla u repasaž u kojem se susrela s Anna-Mariom Wagner koja dolazi iz Njemačke te je bivša svjetska prvakinja i ujedno brončana medaljašica s Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine.

-Mogu reći da sam zadovoljna s današnjim nastupom s time da sam ovo četvrtfinale mogla bolje odraditi međutim to je takav sport, greške se događaju i ona je to iskoristila. Sve u svemu mislim da je bilo okej – izjavila je Pavić. Dodala je da misli da je bespotrebno pokupila dvije opomene i da treba poraditi kako na glavi, tako još I na fizičkoj spremi, kako prenosi Hrvatski judo savez u priopćenju.

Pavić je kroz jutarnji dio natjecanja upisala sveukupno još po dvije pobjede te jedan poraz. Bolja je bila od Indubala Devi Maibam (IND) i Fanny Estelle Posvite (FRA), a prvi poraz je upisala u četvrtfinalnoj borbi protiv Yael Van Heemst (NED). Na kraju je završila na sedmom mjestu kategorije -78kg.

-Kasno sam se dizala s poda, ona je to iskoristila i eto. Tako je ispalo, idemo dalje – dodala je za kraj Pavić.

Sljedeće u planu mlade Dubrovkinje su pripreme za Europsko prvenstvo u Zagrebu koje je predviđeno za travanj 2024. godine.

Banner 300x250 DU 1

Treba istaknuti kako su na Grand Prixu nastupile Iva Oberan (Župa dubrovačka), Anđela Violić (Dubrovnik 1966) te Ivana Šutalo (Dubrovnik). Oberan je nastupila u kategoriji -63kg te završila također na sedmom mjestu s dvije pobjede i dva poraza. Šutalo (+78kg) pobijedila je prvom kolu Ericu Simonetti, da bi u drugoj borbi bila poražena od turske judašice Hilal Ozturk. Violić je ostala bez pobjede u kategoriji -70kg.

Isto tako, hrvatska reprezentativka Helena Vuković ostala je nadomak postolja, odnosno završila je na petom mjestu u kategoriji +78kg. Na tatami je prvi zakoračio stariji brat, Zlatko Kumrić (-100kg) čiji je protivnik bio dvadesetsedmogodišnji Brazilac, Leonardo Goncalvec od kojeg je Zlatko izgubio u drugoj minuti. Nedugo nakon, dvije godine mlađi Marko Kumrić je izašao na tatami te na polovici druge minute, u sekundi dekoncentracije, izgubio od Bekzata Shagateyeva, porijeklom iz Kazahstana.

-Natjecanje baš nije bilo dobro unatoč tome što sam došao spreman. Doduše, imam malo problema s leđima i, iako to nije opravdanje, mislim da je utjecalo na mene. Ništa, idemo po idući turnir I to je to – rekla je22-godišnja Vuković. Nastupila je u kategoriji +78kg i bila je jedina hrvatska predstavnica u današnjem finalnom bloku zagrebačkog Grand Prixa. U borbi za brončanu medalju susrela se s predstavnicom Turske Hilal Ozturk za koju ipak nije uspjela pronaći riješenje te u golden score-u gubi na opomene.

U eliminacijskim borbama je bila bolja od Tulike Maan (IND), Renee Lucht (GER) i sunarodnjakinje Tine Radić (CRO). Poraz je upisala protiv Samah Hawa Camara (FRA).

Podsjetimo drugi dan IJF Grand Prix turnira u Zagrebu obilježio je neizvjesnu finalnu borbu između dvostruke svjetske prvakinje Barbare Matići viceprvakinje Lare Cvjetko. U kategoriji do 70kg, Lara je izborila pobjedu nad Matić u sedmoj minuti nakon što su priredile borbu za pamćenje.

Pročitajte još

POSLJEDNJEG VIKENDA U LISTOPADU Na Mirinovu finale autoslalom sezone

Dulist

Mlade nogometašice ŽNK Ombla ostvarile sjajan rezultat na Golmania Cupu 2024

Dulist

Filip Boro iz NK Župa dubrovačka otišao na probu u engleski premierligaški klub Brighton

Dulist