Politika

GRADONAČELNIK OŠTRO SRĐEVCIMA ‘Borci ste za javno do prve krivine kad se počnete itekako boriti za privatno’

gradsko vijece 6 2

Ponovno je na Gradskom vijeću zaiskrilo na relaciji gradonačelnik – Srđ je Grad i to na temi Plana upravljanja povijesnom jezgrom. Sve potaknuto riječima Đura Capora koji je ovu gradsku vlast usporedio s onom Vlahušićevom. Capor je naime Andru Vlahušiću rekao kako nije on zaslužan za donošenje Plana upravljanja, već je taj dokument donesen njemu usprkos. Poručio mu je i da se nikako riješiti stvari koje su uvedene u njegovo vrijeme te koje su postale standard.

– I ova gradska uprava na resurse grada gleda kao i ona protekla – Caporove su riječi koje su potaknule gradonačelnika na reakciju. Rekao je kako nije Srđ je Grad jedini borac za javno.

-Ne znam zašto imate poriv stalno uspoređivati ovu, onu vlast – rekao je uvodno gradonačelnik dodavši kako su nakon četiri godine njegove gradske vlasti održani izbori te su im građani ponovno dali povjerenje te je riječ o legitimno izabranoj gradskoj vlasti koja je četiri godine služila Gradu, što su građani i prepoznali.

-U vama gori silna želja da ja budem naopak, ali nećete to doživjeti. Za mene ne postoje centri moći kao što postoje za vas. Za mene je samo jedan centar moći, a to je grad, cijeli grad. Nemam ja nalogodavce kao što ih imate vi. Meni je grad ključ i jedino o čemu mislim. Ako imate političke ambicije i želite se profilirati, prestanite pljuvati druge, pričajte što i kako nešto treba biti kvalitetnije, sadržajnije. I ako je nešto dobro, za to ćete reći ‘a što niste prije’. Nema sugestija i prijedloga, niste takvi prije bili. Trebali ste ostati udruženje građana. Čim ste se pretvorili u političku stranku kao da ste poludili. Nije korektno prozivati i vrijeđati. Jeste li opsjednuti? – pitao je Franković.

-Mi smo borci za javno, ja osobno i borit ću se do zadnje kapi krvi. Nije samo Srđ je grad borac za javno, a mi ostali smo lupeži i kriminalci. Borci ste za javno do prve krivine kad se počnete boriti itekako za privatno, a to se razotkrilo više puta – poručio je Srđevcima gradonačelnik.

 

Pročitajte još

NOVA DRAMA U DOMOVINSKOM POKRETU “Ova stranka više ne postoji, radi se o primitivnoj bandi”

Dulist

Mišo Krstičević odlazi s dužnosti gradonačelnika Ploča, grad će voditi Ivan Marević

Dulist

Vlada uvodi porez na nekretnine, a navodno će se povećati i plaće

Dulist