Aktualno

GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ: Vlada potvrdila. Gradi se autocesta do Dubrovnika

autocesta sanader osojnik110521

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić pohvalio se kako je Vlada donijeli Odluku o davanju državnog jamstva Hrvatskim autocestama d.o.o za kreditno zaduženje. Njime će se refinancirati postojeća zaduženja i dodatno zadužiti za izgradnju punog profila autoceste od Ploča do Dubrovnika i Križišća do Žute lokve. U prvoj fazi, naveo je Bačić, izvodili bi se radovi od Doli do Osojnika i Križišća do Novog Vinodolskog!
Na to se osvrnuo i dubrovački gradonačelnik Mato Franković kojemu su puna usta hvale Vlade Andreja Plenkovića.
-Vlada potvrdila. Gradi se autocesta do Dubrovnika – napisao je Frankoivć na svom Facebook profilu.
Napisao je i kako je više puta istaknuo kako će Vlade premijera Andreja Plenkovića biti upisane zlatnim slovima u povijest hrvatskog juga.
-Nakon izgradnje Pelješkog mosta i brzih cesta preko Pelješca (podsjetit ću neki su to nazivali iluzijom za budale) na današnjoj sjednici Vlade RH donesena je odluka o davanju državnih jamstava Hrvatskim autocestama za kreditno zaduženje, a sve kako bi se mogli zadužiti za izgradnju punog profila autoceste od Ploča do Dubrovnika. Vrijedno se prisjetiti i izjave Siniše Hajdaša Dončića SDP-ovog ministra koji je na upit o izgradnji autoceste do Dubrovnika rekao kako se neće graditi autocesta do svakog kokošinjca. I zato HVALA premijeru Andreju Plenkoviću, potpredsjednicima Vlade Branku Bačiću i Olegu Butkoviću na kontinuiranom ulaganju u povezivanje juga Hrvatske kvalitetnom cestovnom mrežom. Siguran sam kako, nakon provedenih javnih rasprava o izgradnji brze ceste do Zračne luke Dubrovnik, možemo sa sigurnošću reći kako će se i taj projekt, koji se desetljećima pokušava realizirati, uistinu i dogoditi sukladno iskazanim željama jedinica lokalne samouprave i stanovnicima krajnjeg juga Hrvatske – zaključio je gradonačelnik.

Pročitajte još

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist