Grad

Gradonačelnik Franković s ministrom Piletićem o uređenju Centra za pružanje usluga u zajednici

piletic frankovic 3

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima održao je danas sastanak s ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem, a jedna od osnovnih tema bila je realizacija projekta Centra za pružanje usluga u zajednici namijenjenog djeci s teškoćama u razvoju i osobama s intelektualnim poteškoćama iznad 21 godine života.

Za taj strateški kapitalni projekt u društvenoj i socijalnoj infrastrukturi Grad Dubrovnik je, u suradnji s predstavnicima roditelja djece s poteškoćama u razvoju i poremećajima iz spektra autizma i pridruženih smetnji, usuglasio lokaciju te je odabrana nekretnina u vlasništvu Grada na području Žarkovice. Dok se ova investicija ne realizira, Centar će privremeno biti smješten u objektu bivšeg hotela Stadion, unutar zgrade gradskog bazena, u dijelu objekta nasuprot Atlant centra.

Predstavljajući projekt i njegovo idejno rješenje ministru Piletiću, gradonačelnik Franković naglasio je kako prostor u samom centru grada, sa svojom pristupačnošću korisnicima, uključujući osobe s invaliditetom, predstavlja idealnu lokaciju za prvi prostor budućeg Centra. Dodao je i da bi, nakon izgradnje Centra na Žarkovici, ovaj prostor mogao nastaviti djelovati zbog svoje pogodnosti i blizine korisnicima.

Budući da je Grad prethodno proveo rekonstrukciju zgrade gradskog bazena dovodeći prostore bivšeg hotela u stanje roh-bau, investicija je procijenjena na 2.5 milijuna eura. Na sastanku je dogovoreno da će se i Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike uključiti u sufinanciranje ove investicije.
Izrada projektne dokumentacije je pri kraju i glavni projekt se očekuje do kraja ove godine, a Centar će u okviru navedenog prostora u prizemlju raspolagati prostorom dnevnog boravka, blagovaonice te prostorima glazbene i likovne terapije. Na katu će se smjestiti radne prostorije: dvije senzorne sobe, prostor za rad logoped/psiholog, prostor za rad socijalni radnik/pedagog, prostor za rad edukacijskog rehabilitatora, prostor za rad fizikalne terapije.

Ministar Marin Piletić boravi u radnom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Proteklog ponedjeljka je, u pratnji gradonačelnika Frankovića, obišao gradilište Centra za starije osobe ispod Opće bolnice Dubrovnik, kao i dom umirovljenika Ragusa u Gružu, koji je prošli tjedan dobio uporabnu dozvolu. Danas je ministar s gradonačelnikom, obišao i prostore Obiteljskog centra u TUP-u, Dom Maslinu te centar Josipovac.

Foto: Grad Dubrovnik 

Pročitajte još

Orijentacijsko-inovacijski kamp za športske aktivnosti za osobe s invaliditetom u Dubrovniku

Dulist

Gradonačelnik uputio čestitke Barakudicama

Dulist

U klupe gradskih osnovnih škola kreće 437 prvašića!

Dulist