Grad

Gradonačelnik Franković čestitao Šuici na ‘kruni karijere’

blank

Europski parlament potvrdio je u srijedu novi sastav Europske komisije pod vodstvom Ursule von der Leyen, a ovo tijelo petogodišnji mandat počinje 1. prosinca i trajat će do 31. listopada 2024. Nova Komisija ima osam potpredsjednika, među kojima je troje izvršnih potpredsjednika. Jedna od potpredsjednica je i Hrvatica Dubravka Šuica, koja je zadužena za demografiju i demokraciju. Tim povodom, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković dosadašnjoj europarlamentarki i bivšoj gradonačelnici Dubrovnika uputio je čestitku. Prenosimo je u cijelosti:

“Poštovana gospođo Šuica,

nakon potvrde Europskog parlamenta, čast mi je čestitati prvoj hrvatskoj povjerenici Europske komisije, potpredsjednici zaduženoj za demografiju i demokraciju. Visoka politička funkcija u Europskoj uniji koja Vam je povjerena kruna je Vaše političke karijere, ali i svojevrsno priznanje Republici Hrvatskoj kao najmlađem članu ove organizacije. Uspjeh je to i za naš Grad Dubrovnik u kojem ste započeli Vaš bogat politički put i obnašali cijeli niz dužnosti.

Uvjeren sam kako ćete u novoformiranom resoru koji Vam je dodijeljen iskazati svoju stručnost, promičući dijalog između tijela vlasti, političara i europskih građana u radu Konferencije za budućnost Europe. Želim Vam puno uspjeha u budućem radu, a vođeni bogatim iskustvom i poznavanjem problematike nesumnjivo ćete pridonijeti radu Komisije i utjecati na izgradnju još boljeg društva u zajedničkom interesu svih građana Europske unije”, stoji u potpisu gradonačelnik Mato Franković.

Pročitajte još

PRITUŽBE NA DIREKTORA DOMOUPRAVE Gradonačelnik: Žale se jer moraju doći na posao! Mislio sam da se netko šali!

Dulist

POTPISAN UGOVOR Za godinu dana cestom Tamarić rasteretit će se Ulica Bartola Kašića

Dulist

I OVE SRIJEDE Za sav promet zatvorena cesta u Šumetu

Dulist