Crna kronika

Građani predali 16,7 kila eksploziva

Građani s područja PU dubrovačko – neretvanske i prošle su godine u aklopu MUP-ove akcije ‚Manje oružja – manje tragedija’ dragovoljno predavali oružje

streljivo te minsko-eksplozivne naprave.

Predana su tako dva komada automatskog vatrenog oružja, te 113 komada rasprskavajućeg – ručne bombe – 63, mine – 10, ostalo – 40, te tri komada dugog i kratkog oružja, odnosno pištolja i revolvera. Tu su i 4 939 komada streljiva te 16,7 kila eksploziva.

Policija i ovom prilikom podsjeća građane da i dalje mogu bez vremenskih ograničenja predati zabranjeno i dozvoljeno oružje. Protiv osoba koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Također je važno naglasiti da građani sredstva koja žele predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192, nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti oružje.

Takvim je pristupom zagarantirana anonimnost osobe koja predaje oružje, a što je ipak važnije, sve su potencijalna opasnosti svedene na najmanju moguću mjeru.
Za sve dodatne informacije o ovoj Akciji, odnosno o dragovoljnoj predaji oružja, građani se mogu svakodnevno informirati putem posebne besplatne telefonske linije, na broj 0800 88 92.
 

Pročitajte još

U VUKOVARSKOJ ULICI Vatrogasci intervenirali zbog dima iz kutije protuprovalnog alarma na kiosku

Dulist

Sudar dvaju automobila na Ilijinoj glavici, nastala materijalna šteta

Dulist

‘OPERIRALI’ MJESEC I POL DANA Uhićen makedonski dvojac zbog niza prijevara starijih osoba i teške krađe u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija