Grad

GRAD OSTVARUJE CILJ: Dubrovnik sigurno prema cjelogodišnjem turizmu

spica djir stradun turisti srpanj 2024 21

U kolovozu je Dubrovnik zadržao izvrsne prošlogodišnje rezultate, uz blagi rast od 3 posto u dolascima i 1 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U skladu je to s naporima gradske uprave, čiji je cilj održivi cjelogodišnji turizam – javljaju iz Grada Dubrovnika.
-Dubrovnik se fokusira na rast turističke aktivnosti u predsezoni i posezoni, dok tijekom glavne sezone održava stabilne turističke brojke. Takva strategija omogućila je gradu da ostvari tri milijuna noćenja dva tjedna ranije nego u 2023. godini i potvrdi svoju poziciju vodeće turističke destinacije.
Iako je sveukupno od početka godine, zaključno s kolovozom, zabilježen rast od 10 posto u dolascima i 10 posto u noćenjima, posljednje brojke pokazuju kako se povećanje u najvećem dijelu odnosi na razdoblje izvan glavne sezone, što i jest cilj strategije koju provode svi dionici turističkog sektora grada Dubrovnika – ističu nadalje iz Grada Dubrovnika.
I u nadolazećoj posezoni očekuje se nastavak pozitivnih rezultata, a nastavno na održivo planiranje turističkog razvoja koje osigurava dugoročnu održivost i kvalitetan rast turizma.

Pročitajte još

Uživajte uz klape i konert Ibrice na Stradunu

Dulist

DPDS i e-Dječje kartice ‘Mudrica’ sklopili partnerstvo!

Dulist

Turistički stručnjaci iz Luzerna upoznali se s iskustvima Dubrovnika

Dulist