Aktualno

Grad Imperijal osigurao samo s dva milijuna kuna

Grad Imperijal osigurao samo s dva milijuna kuna

Još uvijek nije poznato na koji način će tvrtka Razvoj Golf financirati obnovu tvrđave Imperial.

Kako smo već pisali, na raspolaganju su im dvije mogućnosti: financiranje iz vlastitih izvora ili kroz apliciranje na sredstva iz fondova Europske unije. Budući da su sve jače glasine da u financiranje neće ići iz svojih izvora, pitanje je koliko će im vremena trebati dok riješe svu potrebnu dokumentaciju za apliciranje.

Od prijave do odobrenja projekta, općenito govoreći, potrebno je oko godinu dana, a iz Razvoj Golfa očekuju da će im trebati čak i do tri ili četiri godine.
– Što se tiče europskih fondova sve ovisi o tome kada će se natječaj raspisati i kakav će natječaj biti. To je kompleksno i komplicirano. Mi se ne oslanjamo na to, nego radimo prema našem planu. Ako bude pravovremeno neki natječaj mi ćemo se naravno prijaviti, ali mimo toga radimo dalje prema našim obvezama koje proizlaze iz koncesijskog ugovora – rekla nam je Maja Grgurić iz odnosa s javnošću Razvoja golfa.
– Mi već imamo neku dokumentaciju, sada rješavamo ono što nismo mogli prije donošenja UPU-a. Ako bude neki natječaj u redu, ako ne idemo dalje – rekla nam je Grgurić.

Dakle, lako se može dogoditi da investitor probije rok obnove tvrđave iz koncesijskog ugovora, a on je dvije godine i tri mjeseca. U tom bi slučaju Grad Dubrovnik aktivirao četiri bianco zadužnice po pola milijuna kuna koje drži u sefu.

Tako bi investitor, tvrtka Razvoj Golf, vrlo jednostavno mogla platiti 'penale' Gradu Dubrovniku, kako bi u konačnici 'na duže staze' prošla jeftinije koristeći sredstva Europske unije.

Pročitajte još

SMJEŠTAJ S POGLEDOM NA MORE Nove poste kampera na putu za Copacabanu

Dulist

EMISIJA ‘TKO TO TAMO PJEVA’ Nastupila je i Nevenka Tokić sa Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

Međunarodni je dan primalja

Dulist