Sport

Grad Dubrovnik: ‘Sportski Oscar’ Laureus dolazi u Dubrovnik

Gradonačelnik Mato Franković u Londonu se sastao s predstavnicima globalne sportske i dobrotvorne organizacije Laureus koja, između ostalog, organizira Laureus – Svjetske sportske nagrade, a koje se često prezentiraju kao sportski ekvivalent Oscara, prenose u pripćenju iz Grada Dubrovnika.

Gradonačelnik je s predstavnicima Laureusa razgovarao o mogućnostima i detaljima organizacije godišnje ceremonije dodjele nagrada u Dubrovniku.

-Više puta smo isticali posvećenost Dubrovnika razvoju sportske infrastrukture i promoviranju sportskih događanja. Dolazak Laureusa u Dubrovnik, uz Svjetsko prvenstvo u rukometu, bilo bi još jedno od velikih događanja koje planiramo organizirati u našem Gradu – rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Laureus World Sports Awards je godišnja sportska nagrada koja je prvi put održana 2000. godine u Monaku, a kojom se odaje počast najvećim i najinspirativnijim sportskim trijumfima godine. Nagrade se na temelju glasovanja više od 1000 sportskih medija iz preko 70 zemalja dodjeljuju u šest kategorija, među njima za sportaša, sportašicu i tim godine te se prenose diljem svijeta. Ceremonije su, uz Monako, do sada održavane u Lisabonu, Barceloni, Sankt-Peterburgu, Abu Dhabiju, Londonu, Riu de Janeiru, Šangaju, Kuala Lumpuru i Berlinu. Laureus nagradu za povratnika godine 2002. dobio je Goran Ivanišević, dok je Janica Kostelić 2006. nagrađena za najbolju sportašicu.

Dio Laureusa je i zaklada Laureus Sport for Good, prepoznata po globalnom dobrotvornom radu. Organizacija svojim djelatnostima slavi sportsku izvrsnost i koristi snagu sporta za unapređenje života djece i mladih.

Foto Ilustracija

Pročitajte još

FLAG FOOTBALL SPEKTAKL U DUBROVNIKU Sharksi brane naslov u Gospinom polju!

Dulist

Vaterpolisti Sveučilišta u Dubrovniku viceprvaci Hrvatske!

Dulist

Počele pripreme Barakuda za EP

Dulist