Aktualno

GRAD DUBROVNIK POZIVA: Ispunite anketni upitnik, sudjelujte u izradi PPU-a i GUP-a!

NAPREDUJE NOVA ZGRADA Pogledajte vizure Batale iz zraka 5
created by dji camera

Grad Dubrovnik poziva građane na ispunjavanje anketnog upitnika u sklopu sveobuhvatnih Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika.
Kako se ističe u priopćenju, Grad Dubrovnik prvi je grad u Hrvatskoj koji je u izradu prostorno-planske dokumentacije izravno uključio građane i njihove predstavnike u gradskom kotarima i mjesnim odborima.
-U cilju aktivnog uključivanja javnosti u proces izrade sveobuhvatnih Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika, dokumenata koji će definirati budući razvoj grada, u sklopu participativnog procesa održan je niz sastanaka s predstavnicima gradskih kotara i mjesnih odbora, a potom i fokus grupe stručnih izrađivača PPU-a i GUP-a s predstavnicima građana, civilnim udrugama i stručnjacima kao i niz intervjua sa stručnjacima iz različitih područja vezanih uz navedene prostorne planove. Sve navedene aktivnosti predstavljaju novinu i donose nadstandard u Republici Hrvatskoj u pristupu i načinu izrade prostorno-planske dokumentacije.
Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika u ulozi koordinatora osigurao je nastavak participativnih aktivnosti što će činiti zaključni dio ovog participativnog procesa. Naime, u razdoblju od 17. do 27. lipnja 2023. godine svim zainteresiranim građanima pruža se mogućnost ispunjavanja anketnog upitnika čime će dati svoj prilog participaciji javnosti u pripremi sveobuhvatnih izmjena i dopuna PPU-a i GUP-a Grada Dubrovnika. Anketnom upitniku može se pristupiti na Voxpopuli, prvoj platformi u Republici Hrvatskoj koja omogućava sudjelovanje građana u donošenju odluka: https://voxpopuli.edubrovnik.hr/ – navode iz Grada Dubrovnika te napominju kako se na platformu Voxpopuli potrebno prijaviti putem sustava NIAS e-građanin, nakon čega će anketa biti dostupna.
-Grad Dubrovnik poziva sve zainteresirane da se odazovu i svojim sudjelovanjem doprinesu postupku izrade prostorno-planske dokumentacije koja je jedan od temelja budućeg razvoja Dubrovnika. Anketa je anonimna, a namijenjena je svim punoljetnim stanovnicima na području grada Dubrovnika – navode iz Gradske uprave.

Pročitajte još

‘ZAŠTO DOPUŠTAJU DA UNIŠTAVAJU KAMEN’ Gradske ulične igre započele vožnjom karića

Dulist

Napad poskoka u Konavlima! Imamo li dovoljno doza protuotrova?

Andrea Falkoni Račić

Igor Legaz: Zahvaljujući Niku Srabotnaku nemamo granicu pomorskog dobra na Belvedereu

Dulist