Kultura

GOSTOVANJE HNK OSIJEK Komedija ‘Dva u jedan’ publiku nasmijala do suza

dva u jedan 1 naslovna

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku s vodviljem ‘Dva u jedan’ koju je predstavilo prošle subote na Velikoj Sceni Kazališta Marina Držića oduševilo je domaću publiku. Smijeha svakako nije nedostajalo! Komediju je režirala Olja Đorđević.
Posvuda i uvijek velika uspješnica, ma gdje da je igrao, ‘Dva u Jedan’ je hit vodvilj Raya Cooneyja, majstora komedije zabune. Radnja se odvija u jednom hotelu osamdesetih godina prošlog stoljeća u vrijeme ‘Čelične Lady’ Margaret Thatcher, a zabuna se zahuktava od trenutka kad jedan od njezinih konzervativaca, odnosno jedan od ministara u njezinoj vladi pomisli da je odlična zamisao dovesti ljubavnicu u hotel u kojem je odsjeo sa svojom zakonitom suprugom. U provedbu ovog, na propast unaprijed osuđenog plana, uključuje i svog pomoćnika koji nije dorastao tom super – tajnom zadatku.
Ono što slijedi je kaos: zamjene identiteta, muževi i žene koji se neplanirano pojavljuju, osoblje hotela stranog podrijetla koje ne vlada engleskim jezikom, a rezultat je savršeni vodvilj u kojem naopako kreće sve što je moglo, po Murphyjevu zakonu.

Foto: KMD

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist