DuList IN

GLAZBOM SPAJA DUBROVNIK I MEDULIN Ana Rucner vraća se na Srđ i pozdravlja ljeto!

ana rucner policijska klapa sv mihovil 55

Nakon provedenih mjesec dana u Kini gdje je održala niz uspješnih koncerata, Ana Rucner vraća se u Hrvatsku i najavljuje dva spektakularna koncerta koja će održati 21. lipnja u Dubrovniku i Istri! Prvi put će ova hrvatska violončelistica donijeti magiju glazbe na oba ova predivna mjesta istog dana. U zoru, u 05:10 sati, 21. lipnja, u amfiteatru ‘Excelsa nekretnine’ dočekat će izlazak prvog ljetnog sunca na jedinstvenom Srđu u Dubrovniku. Ovaj intiman koncert, već poznatog naziva ‘Pozdrav ljetu’ bit će iskustvo obasjano zvucima njezina violončela, stvarajući nezaboravnu atmosferu i obilježavajući početak najljepšeg godišnjeg doba na spektakularan način. Istog dana, Ana će se iz Dubrovnika preseliti na arheološko nalazište Vižula u Medulinu, gdje će zajedno s ovim čarobnim gradom ispratiti zalazak sunca, koncertom koji započinje u samom zalasku sunca, točnije u 20:54 minute. Njezina glazba, prožeta emocijama i snagom, stvorit će nezaboravne trenutke, obogaćujući već bogatu kulturnu baštinu ovih dvaju iznimnih gradova.

-21. lipanj je moj dan kada slavim i zahvaljujem Gospodinu na daru glazbe. Godinama se u samo svitanje penjem na Srđ sa svojim violončelom, kako bih sa svojim dragim gostima proslavila Prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe. Jako se radujem tom koncertu jer on je za mene puno više od same glazbe. Ti trenuci koje zajedno proživljavamo tada, posebna su milost, zajedništvo i sinergija. Dodala sam tom danu jedan mali izazov, a to je i drugi koncert kojim ću ispratiti prvo ljetno sunce u Istri. Čeka me puno sati vožnje s lokacije na lokaciju, ali veselim se jer sam mišljena da svjetski dan glazbe trebam obilježiti na ovakav način. Glazbom na dvije predivne lokacije, Dubrovniku i Istri, božanstvenom amfiteatru ‘Excelsa nekretnine’ na Srđu i ‘Arheološkom parku Vižula’ u srcu Medulina. Ulaz na oba koncerta je slobodan, budite sa mnom da zajedno proslavimo ovaj poseban dan! – istaknula je Ana Rucner.

Ovaj događaj, koji nosi naziv ‘Od zore do sumraka’, označit će početak ljeta na hrvatskoj obali na jedinstven način, spajajući ljepotu prirode s ljepotom glazbe i kulture te ujedno proslaviti Svjetski dan glazbe. Ne propustite ovu neponovljivu priliku da zajedno s Anom Rucner uživate u čarima Medulina i Dubrovnika dok pozdravljate ljeto na najljepši mogući način!

Banner 300x250 DU 1

-Uistinu mi je drago što se ‘Pozdrav ljetu’ ove godine vraća u naš Grad i što najljepše godišnje doba pozdravljamo uz najljepši pogled na svijetu-s našeg Srđa. Želim ujedno pohvaliti i čestitati našoj vrsnoj umjetnici Ani Rucner koja je ovu tradiciju započela i koja s njom i nastavlja! I ‘Pozdrav ljetu’ manifestacija je koja doprinosi dodatnoj promociji našeg Grada i naše Županije i vjerujem da će i ove godine privući veliki broj naših sugrađana i posjetitelja – izjavio je Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije.

Ana Rucner na oba koncerta nosit će unikatno izrađene kostime modnog dvojca ELFS, koji su svaki detalj uskladili s bojama sunca i prirode, a tu je i Starbucks kava koja će joj olakšati putovanje od Dubrovnika do Medulina.

Pročitajte još

[FOTO] LAPAD RUN Pogledajte tko je sve trčao

Dulist.hr

[TEMAT MORE] St. Pietro – skriveni dragulj mediteranske kuhinje na Supetru

Dulist.hr

[FOTOGALERIJA S EUROPSKOG PRVENSTVA] Župske mažoretke u zlatnoj sredini!

Dulist